XS
SM
MD
LG

Veliki jubilej u Opovu 95 godina Omladinca 1927

Fudbaleri FK Omladinac 1927 i Spartaka 1911

U Opovo je odigrana fudbalska utakmica povodom velikog jubileja 95 godina postojanja fudbalskog kluba Omladinca 1927. U zanimljivoj i revijalnom meču između dva stara rivala pobedili su gosti iz Debeljače koji su u svom timu imali raspoloženog trostrukog strelca Sašu Jovanovića. Proslavi jubileja kluba prisustvovali su predsednik Opštine Opova Miloš Markov, predsednik Skupštine Opštine Nenad Josić. kao i Predrag Perović predsednik FSO Kovačica-Opovo, sekretar saveza Jano Cicka. Predsednik kluba Jovan Geošev se svima zahvalio na prisustvu da uveličaju veliki jubilej i rekao:

- Veliko mi je zadovoljstvo da pozdravim sve ljude koji su došli da uveličaju proslavu našeg Omladinca. Mi koji smo sada u upravi kluba učinićemo sve da klub bude još uspešniji iako se takmičimo u Drugoj Južnobanatskoj ligi Zapad. Želimo da u budućnosti da stvorimo još bolje uslove i da pokušamo da klub vratimo gde mu je mesto među Vojvođanskim ligašima.-

Omladinac 1927-Spartak 1911 1:4 (1:2)

Opovo. Gledalaca:100. Sudija: Branislav Todorović (Opovo). Strelci: S.Todorović u 34 za Omladinac 1927, Saša Jovanović u 13, 26 i 68, Ivanišević u 56 minuti za Spartak 1911.

Omladinac 1927:Šiđanin, Stajić, Radojčić, B.Todorović, Kostić, Đurđulena, S.Todorović, Dimitrijević, Marjanski, Tomić, Cvijović. Igrali su još: Sreten Jovanović, Milošev.

Spartak 1911: Zeković, Živu, Jaramaz, Koren, Nedučić, Saša Jovanović, Amerijan, Radivojev, Balogu, Ilkić, Ivanišević.