XS
SM
MD
LG

Na Banovom brdu oriće se "Ole, ole...", dupli programi na Marakani i Starom sajmištu, mogu li Novosađani srušiti lučansku tvrđavu?

Arhivski snimak - foto: A.Daišević

U Kadetakoj lige Srbije nastupajućeg vikenda igraju utakmice 15. kola. Protekli deo šampionata obeležili su mladi igrači Čukaričkog koji su se pozicionirali ispred večitih rivala. Statistika je na strani “brđana”, imaju najviše pobeda, jedan poraz i najbolju gol razliku (54:12). Trećinu golova postigao je najbolji strelac lige Mihajlo Cvetković, pet manje dao je Andrej Subotić. U prethodnom kolu savladali su RFK Grafičar iza južne tribine našeg najvećeg stadiona. Sutra će kao favoriti dočekati vršnjake iz Olea, koji su pre nedelju dana pružili žestog otpor Brodarcu, uz obilje golova, poraženi rezultatom 3:4. Borčani baš nemaju sreće, na tri utakmice su vodili i na kraju bili poraženi, zahvaljujući individualnim greškama i padu koncentracije. Razočarani su ligom jer su verovali da treba da bude razvojna, a ona je izrazito takmičarska.

Na Starom sajmištu je dupli program, pored omaldinaca, snage će odmeriti kadeti domaćina i Partizana. Trener Željko Miković izražava zadovoljstvo postignutim rezultatima, igrački napreduju, igraju čvrsto i efikasno. Zahvaljujući dobroj fizičkoj spremi uglavnom su bolje partije pružali u drugom poluvremenu, tako su prethodni duel sa Oleom uspeli da preokrenu i slave pobedu. Za Partizan tvrde da spada u četiri najbolje ekipe, imaju 15 podjednako kvalitetnih igrača, odigraće rasterećeni, bez pritiska i težiće da pruže još jednu zapaženu igru.

Zemunelo će biti poprište okršaja između Teleoptika i GFK Jagodine. “Optičari” se nalaze na sredini tabele sa šest pobeda i osam poraza. Ono što važi za Zvezdu odnosi se na Partizan, tako da je je u suštini to drugi tim crno-belih, dobro selektiran, sa dobrom motorikom, željan da se nametne i pokaže na velikoj sceni. Jagodinci neguju brz, agresivan i borben fudbal očekuje ih znatno teži zadatak, jer su na strani neuspešni.

Spartak ŽK se nalazi na deobi od petog do sedmog mesta sa osvojenim 21 bodom. Imaju pozitivan bilans (šest pobeda i pet poraza) i gol razliku u plusu. Protekloh vikenda su imali uspešno gostovanje i sa tri boda vratili se iz Bačke Topole. Protiv “građevinara” su bliži pobedi, pogotovu posle neplaniranog poraza rivala u susretu sa poslednjim Napretkom. Domaćin je podjednako uspešan u Gradskom vrtu i van Subotice, dok Rad igra sa oscilacijama i na strani je osvojio skromna četiri boda.

Mladi Kruševljani su prvu pobedu upisali na Banjici i pitanje je koliko će im značiti u borbi za opstanak, s obzirom na tako malo osvojenih bodova. Imali su negativnu seriju od 11 poraza, tanki su sa fizičkom spremom, mada im je u pojednim susretima falilo sportske sreće. Ako ponove izdanje sa Banjice nisu bez šansi protiv ambicioznog Kikera, koji je od pet pobeda jednu zabeležio na gostovanju.

Dupli program igraće se na Marakani, gde će pored omladinaca, zaigrati kadeti Zvezde i RFK Grafičara. Isto što važi za omladince može se primeniti na mlađi uzrast. Iz široke baze selektirana su dva tima i podeljena na dva kluba. Zvezda je u derbiju poražena od Vojvodine na Karađorđu i za vodećem Čukaričkom zaostaju šest bodova. Nije svojstveno da crveno-beli posle prvog dela prvenstva imaju tri poraza, doduše 11 pobeda i najviše postignutih golova(63). “Grafosi” su u prošlom kolu izgubili od lidera sa 2:0 i trenutno su deveti na tabeli. Zvezda je na Marakani zabeležila pet pobeda(dva poraza), dok je rival uspešniji na gostovanjima.

U nedelju se u derbiju, u Lučanima sastaju Mladost i Vojvodina. Na tabeli Novosađani su četvrti, sa sedam pobeda(dva poraza), a Mladost je mesto ispod sa pet bodova manje. Primer su domaćinske ekipe i Lučani su za sada neosvojiva tvrđava(pet pobeda). U Jagodini su doživeli ubedljiv poraz i nisu se snašli na izuzetno zahtevnom I teškom terenu. Zadovoljni su dosadašnjim rezultatima, mada se ne mogu oteti utisku da je moglo biti bolje. Pojačanja su stizala sukcesivno i tek su sada u prilici da formiraju i uigraju ekipu. Vojvodina je bar na papiru blagi favorit ali su u opticaju sva tri znaka.

Derbi začelja igra se između Sloge i TSC-a u Kraljevu. Dve ekipe koje kubure sa formom, fizički ne mogu da se nose tokom 90 minuta sa rivalima. U proteklom kolu upisali su poraze i ukoliko domaćin slavi izjednačiće se na tabeli. Sve bodove su osvojili na svom stadionu i pruža im se prilika da zabeleže treću pobedu.


RFK Grafičar 2 : 4 Crvena zvezda
Vojvodina 3 : 0 Mladost (L)
GFK Jagodina 1 : 2 Teleoptik
Kiker 1 : 0 Napredak
Rad 7 : 0 Spartak ŽK
TSC 4 : 0 Sloga (K)
Partizan 6 : 2 Brodarac
OLE 3 : 1 Čukarički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 30 25 3 2 78
2 Crvena zvezda 30 26 0 4 78
3 Čukarički 30 25 1 4 76
4 Mladost (L) 30 14 6 10 48
5 Vojvodina 30 12 10 8 46
6 RFK Grafičar 30 11 8 11 41
7 Teleoptik 30 12 4 14 40
8 Spartak ŽK 30 11 6 13 39
9 Brodarac 30 11 6 13 39
10 GFK Jagodina 30 10 4 16 34
11 OLE 30 8 8 14 32
12 Kiker 30 9 3 18 30
13 TSC 30 8 4 18 28
14 Rad 30 7 5 18 26
15 Sloga (K) 30 7 5 18 26
16 Napredak 30 5 5 20 20