XS
SM
MD
LG

Zemun deklasirao Baričane za četvrtfinale Kupa FSB

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Jedan od najzanimljivijih parova trećeg kola Kupa FSB je sudar Zemuna i Prve iskre. Nažalost na gradskom stadionu u Zemunu skupilo se jedva pedesetak ljubitelja fudbala. Ekipe su nastupile u kombinovanim sastavima, shodno tome i kvalitet igre nije bio na nekom zavidnom nivou.

Zemun je prikazao mnogo više, a prvu priliku za gol imao je u 17. minutu, Dakić sa 14 metara šutira iznad gola. Domaći do gola stižu u 30. minutu, Mikan je iskoristio lep pas Stojanovića na 14-15 metara iskosa i poentirao u suprotni rogalj. Četiri minuta kasnije isti igrač je mogao da se proslavi i još jednom upiše u strelce, slabo je odreagovao na centaršut Trajkovića i sa svega 5 metara loptu glavom poslao kraj stative, što je ujedno bio i poslednji značajan detalj u prvom poluvremenu. 

Baričani su se trgli u nastavku, fenomenalnu šansu u 52. minutu ima Proković, ali mu udarac sa 6-7 metara brani Jevrić. Kazna stiže nepun minut kasnije u vidu pogotka Nikole Ristovskog sa 14 metara za 2:0. Igra se mahom odvija na polovini Zemuna, ali domaći stvaraju novu priliku u 61. minutu kada Nikola Ristovski snažno šutira sa 13-14 metara, golman gostiju Avram se istakao odbranom.

Zemun potom dominira, a Avram je u dva navrata u 71. i 76. minutu odbranio šuteve Miloševića sa 15-16 metara, zadnja linija gostiju je u tim trenucima delovala dekoncentrisano. Igrao se 79. minut kada je i Trajković oprobao udarac sa ivice kaznenog prostora, ovog puta gol gostiju sačuvala je stativa.

Domaći pred kraj u roku od dva minuta daju dva gola. Prvo je Lazar Ristovski u 86. minutu šutem sa distance od oko 18 metara pogodio ćoše, a minut kasnije i Ademi sa ivice peterca. Pobedom od 4:0 u četvrtfinale se zasluženo plasirao Zemun.

ZEMUN - PRVA ISKRA 4:0 (1:0)

STADION: FK Zemun. GLEDALACA: 50. GL.SUDIJA: Vićentijević Dušan. POM.SUDIJE: Živkov Stefan i Krstić Marko. STRELCI: Mikan 30, N.Ristovski 53, L.Ristovski 86. i Ademi 87.min (Zemun). ŽUTI KARTONI: Mikan i P.Stojanović (Zemun), Kilibarda (Prva iskra).

ZEMUN: Jevrić, P.Stojanović (Vukić), Trajković, Jovanović, Simić (Pantazis), N.Ristovski (Radojević), L.Ristovski, Mitrović, Ademi, Dakić (Milošević), Mikan (I.Stojanović).

PRVA ISKRA: Avram, Marinković (Krstović), Ramović, Baković (Knežević), Janković (Petrov), Kilibarda, Topalović, Stajić (Dragić), Proković, Rajić (Piplica), Đilas.