XS
SM
MD
LG

Radovan Kesić, kapiten Poleta iz Novih Karlovaca: Imamo tim za velika dela

Radovan Kesić, kapiten Poleta

 

Posle deset utakmica jesenjeg dela sezone Međuopštinske lige Srem – Istok, Polet iz Novih Karlovaca je na liderskoj poziciji, sa impozantnim učinkom: osam pobeda, po jedna izgubljena i nerešena utakmica, uz gol razliku 44:9! Po mnogim ljubiteljima fudbala, ovo se i moglo očekivati.

Isto mišljenje kao i fudbalska javnost ima i Radovan Kesić, kapiten Poleta.

- Par godina smo iz prikrajka vrebali priliku da se borimo za ulazak u Sremsku ligu – priznaje kapiten Kesić – Ove godine smo plasman u viši rang postavili kao prvi i jedini cilj. Doveli smo 5-6 kvalitetnih igrača, koji su se dokazivali u kvalitetnim ligama, sa neki imaju i intrernacionalno iskustvo. Momci su se odlično uklopili i zato je rezultat ovakav kakav jeste. Izuzev utakmice u Ljukovu, gde smo podbacili, na svim ostalim mečevima igra je bila više nego dobra. Nadamo se da ćemo u prostalim utakmicama zadržati pobednički ritam i zadrđati čelnu poziciju.

Kapiten, Radovan Kesić, osvrnuo se i na učinak konkurenata.

- Kameni iz Ašanje je, svakako, pozitivno iznenađenje – nastavlja Kesić - Ne verujem da ih je bilo ko očekivao na trećem mestu. Jednostavno, dokazali su da se može, uz dobar rad i „timsku hemiju“, napraviti dobar rezultat. S druge strane, negativno iznenađenje je Graničar iz Obreža, ekipa koja jer uvek bila u gornjoj polovini tabele i koja je, pogotovo na domaćem terenu, znala da mnogima „pomrsi račune“. Verujem da će , uz nekoliko pojačanja, popraviti položaj na tabeli. Najveći konkurenti će nam biti Krušedol, koji ima odličnu ekipu i Mladost iz Buđanovaca, koja je nešto slabije počela, ali, polako se podižu i sigurno će na proleće biti još jači. Naravno, ne treba zaboraviti Kameni i ČSK iz Čortanovaca.

Radovan Kesić je ui Poletu od svoje česte godine. Počeo je u tzv. petlićima. Kao pionir prelazi u Inđiju, gde ostaje dve godine. Godinu dana, kao kadet, provodi u Hajduku iz Beške, da bi se, potom, vratio u Polet, gde sa 17 godina debituje u prvom timu i gde se, s velikim uspehom, dokazuje deset godina.