XS
SM
MD
LG

Polet iz Novih Karlovaca na dobrom putu

Polet na dobrom putu

 

Mladi u prvom planu

  Posle više godina posrtanja, fudbal u Novim Karlovcima kreće uzlaznom linijom. Polet je, trenutno, na liderskoj poziciji u Međupštinskoj ligi Srem – Istok. Kada je je reč o ovom klubu neizbežni sagovornik je predsednik Dušan Starac – Rus.

  - Prioritet u nam najmlađi fudbaleri – ističe Dušan Starac – Kada sam došao u klub, pre godinu i po dana, ideja mi je bila da se maksimalno pojača rad sa najmlađim fudbalerima, odn. da se pokrene Škola fudbala. Trenutno imamo oko 60 polaznika, s kojima rade dva trenera, Vladimir Pejović – Peja i Stanislav Ivaniš – Stana. Deca su podeljena u dve grupe: od 2012 - 2014 godišta i mlađi. Oni igraju po raznim turnirima. Imamo i kadetski uzrast, koji se ove godine ne takmiči. Što se tiče seniora, ambicije su poznate – ulazak u Sremsku ligu. Za sada, dobro se radi. Mislim da imamo ekipu koja može igrati i u višem rangu. Ipak, planiramo da se tokom zimske pauze pojačamo, što bi nam olakšao put do zacrtanog cilja. U svakom slučaju, idemo uzlaznom linijom. Polet je nekada u dva navrata bio u Vojvođanskoj ligi, ali je, potom, pao na najniže grane i 6-7 godina bio u najnižoj ligi. Jednim smo se vratili u Sremsku ligu, ali i odmah ispali.

  Pouke su, očigledno, izvučene. Klub je stabilan. Finansira se zahvaljujući Opštini Inđijaž, odn. Sportskom savezu, ali i pomoći lokalnih privatnika i drugih meštana.

  Fudbalski klub Polet, kao trener, vodi od leta 2021. godine Đorđe Maletić, u fudbalskom svetu poznato i priznato ime.

  - U rezultatskom smislu sam zadovoljan dosadašnjim tokom sezone – kaže trener Maletić – Moramo popraviti odnos prema treninzima, jer to će nam biti veoma bitan segment u radu, ako se uđe u Sremsku ligu. Na tom putu najveće prepreke će nam biti Krušedol i Polet iz  NIkinaca.

  Iza Đorđa Maletića je prebogata igračka karijera.

- Počeo sam u Jadranu iz Golubinaca – nastavlja Maletić – Igrao sam i za staropazovačko Jedinstvo, Sartid iz Smedereva, Milutinac iz Zemuna...Nastupao sam i za amatersku reprezentaciju Jugoslavije. Igračku karijeru sam završio, gde sam i počeo, u Jadranu.

 

Dušan Starac, predsednik s vizijom

Đorše Maletić., trener Poleta