XS
SM
MD
LG

OFK Žarkovo na korak od senzacije u Kupu Srbije

Kapiteni Obradović (plavi dres) i Stanivuković (zeleni dres) sa sudijama pred utakmicu, foto M. Đorić

Fudbaleri OFK Žarkova umalo nisu priredili čudo, ekipa domaćeg zonaša bila je nadomak plasmana u osminu finala Kupa. Izabranici mladog stratega Milana Ćuluma tek posle šeste penal serije izgubili su od superligaša Kolubare, predvođene novim šefom struke Veroljubom Dukancem.

U prvom poluvremenu nije se primećivala razlika od tri ranga takmičenja. Uvodnih dvadesetak minuta prošlo je u mirnim tonovima, prvi je zapretio štoper domaćih Pavlović iz gužve posle kornera, čuvar mreže Stanivuković je odbranio udarac. Na drugoj strani šutirao je Đuričković, lak posao za sigurnog golmana Ramadanija. Finiš prvog dela obeležili su dobri udarci iz daljine, Ačanskog i Vučeljića za OFK Žarkovo, Kadrića i Filipovića za Lazarevčane.

Nastavak igre doneo je tečniju igru oba tima, gosti su zapretili udarcima Đuričkovića i Filipovića iz daljine. Vođstvo OFK Žarkovu doneo je napadač Novitović iz prodora po sredini, posle idealnog dodavanja iskusnog Živkovića. Lazarevčani su ulaskom u igru Ilića postali konkretniji, nekadašnji igrač domaćina probijao je po desnom boku, u 75. minutu udarac je odbranio Ramadani, a u 79. minutu nije bilo spasa za odbranu OFK Žarkova - 1:1. Zbog poštovanja prema bivšem klubu, Ilić se nije radovao pogotku.

Finiš je protekao u šansama na obe strane, Pavlovića za domaći i Ilića za gostujući tim. U penal seriji se istakao golman Kolubare Stanivuković sa odbranama udaraca Prošiću u prvoj i Laziću u šestoj seriji. Od Lazarevčana, svi su bili precizni osim Sadikovića koji je u četvrtoj seriji pogodio prečku.

OFK ŽARKOVO - KOLUBARA 4:5 (1:1, 0:0)

STRELCI: Novitović u 67. za OFK Žarkovo, Ilić u 79. minutu za Kolubaru.

STRELCI IZ PENALA: Makić, Stojanović, Pavlović i Obradović za OFK Žarkovo, Vasiljević, Milojević, Ilić, Andrić i Đokić za Kolubaru. STADION: U Makiškoj šumi. GLEDALACA: 200. SUDIJA: Stefan Filipović (Jagodina). POMOĆNICI: Nemanja Todorović (Jagodina) i Stefan Kalezić (Paraćin). ŽUTI KARTONI: Vučeljić, Pavlović, Đurić, Obradović (OFK Žarkovo), Ilić, Radovanović (Kolubara).

OFK ŽARKOVO: Ramadani, Ilić, Obradović, Pavlović, Ačanski, Dragojlović (od 82. Maksimović), Đurić, Vučeljić (od 88. Lazić), Živković (od 68. Makić), Novitović (od 82. Prošić), Milošević (od 68. Stojanović).

KOLUBARA: Stanivuković, Tumbas, Kočović, Radovanović, Vasiljević, Đuričković (od 62. Sadiković), Lončar, Milojević, Filipović (od 72. Ilić), Vukušić (od 62. Đokić), Kadrić (od 72. Andrić).