XS
SM
MD
LG

Spartak se preko Rada plasirao u naredno kolo kupa

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Poslednja kup utakmica današnjeg programa odigrana je na Banjici pod svetlošću reflektora, Rad je dočekao "plave golubove" iz Subotice. 

Spartak na startu igra ofanzivno, a Bosić preti već početkom 4. minuta kad je njegov šut sa 18 metara završio nekih pola metra pored gola. Rad uzvraća u 7. minutu, Markišić je iz slobodnjaka sa dvadesetak metara dobro zagrejao dlanove Manojlovića. Igra je živa i u 13. minutu viđena je lepa akcija Tanasina i Obradovića, koju ovaj drugi ne pretvara u pogodak iz veoma povoljne situacije. Zatim se ponovo istakao golman gostiju Manojlović, Nenadović je u 26. minutu opalio po lopti sa 18 metara, nekadašnji mladi reprezentativac je sjajno intervenisao. Poslednjih petnaestak minuta prvog perioda proteklo je bez značajnih dešavanja, jedino je Todoroski u 2. minutu nadoknade imao dobar šut koji je završio kraj samog gola domaćih. 

Todoroski je oprobao udarac i u 47. minutu, izveo je slobodnjak sa dvadesetak metara, lopta je završila na gornjoj gredi. Todoroski je najagilniji kod gostiju, u 54. minutu je uputio udarac na gol domaćih, dobro je intervenisao Babić.

Igra se brzo, odbrane su popustile, već u sledećem napadu domaći uzvraćaju, Nenadovićev šut sa ivice kaznenog prostora na volšeban način brani Manojlović. Što gosti nisu poveli u 56. minutu zaslužan je rezervista Hrstić, iako usamljen, sa 7-8 metara loptu šalje visoko iznad prečke. 

U 70. minutu bespotrebno rukom u svom kaznenom prostoru igra Đorđe Jovanović, sudija se nije dvoumuio pokazavši na "kreč". Siguran izvođač bio je Srećković i doveo Spartak u vođstvo. Minut posle datog gola gosti su mogli da udvostruče prednost, Hrstić je već savladao Babića, ali se na gol liniji našao Đurđević i izbio loptu u polje.

Hrstić se ipak upisao u strelce u 74. minutu, Srećković je šutirao, Babić kratko odbio, igrači domaćih su stajali kao ukopani pa je špicu gostiju bilo lako da loptu sa par metara pošalje u nebranjenu mrežu.

Spartak je tempom slomio otpor Rada u drugom poluvremenu, a nazaslužniji za plasman u naredno kola kupa su sigurni golman Manojlović i Hrstić koji je ulaskom pokrenuo svoj tim.

RAD - SPARTAK 0:2 (0:0)

STADION: Kralj Petar Prvi. GLEDALACA: 250. GL.SUDIJA: Đorđević Nenad. POM.SUDIJE: Tubić Njegoš i Radovanović Uroš. STRELCI: Srećković 71. (k.u.) i Hrstić 74.min (Spartak). ŽUTI KARTONI: Mandić, Đ.Jovanović i Stević (Rad), Tošeski, Tanasin i Stanić (Spartak).

RAD: Babić, Đurđević, Gašić, Milosavljević, Mandić (Mihajlović), Markišić (Adamović), Stojković (Arsić), Stević (Mitrović), Nenadović (M.Marković), Đ.Jovanović, Blagojević.

SPARTAK: Manojlović, Bogićević, Tošeski (Đurasović), Todoroski, Baksevanos, Stanić (Srećković), Tanasin (Stajković), Bosić (Abraham), Mitrović, Tumbasević, Obradović (Hrstić).