XS
SM
MD
LG
18.10.2022 SPD Radnički Kragujevac

Derbi vaterpolista Radničkog i Novog Beograda

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički Kragujevac

Kao i prethodnih sezona, na samom početku vaterpoliste Radničkog očekuje derbi gostovanje ekipi Novog Beograda, u sredu, od 20 časova, u okviru drugog kola Super lige Srbije.

Ovi timovi vodili su velike borbe za trofeje u proteklih par sezona, a na papiru su najjači srpski timovi i ove godine, pa nema sumnje da je pred ljubiteljima vaterpola još jedna prava sportska poslastica, sa velikim brojem reprezentativaca u oba sastava.

- I Novi Beograd i mi smo se pojačali pred ovu sezonu i svakako da su nam glavni konkurenti za titulu u svim takmičenjima. Kao i prethodnih sezona, ulazimo u utakmicu sa njima sa istim ambicijama i željom da ih pobedimo. Za razliku od prošle i pretprošle sezone, kada su nas glatko dobili na startu, pokušaćemo da rešimo prvu utakmicu u svoju korist i mislim da smo za to spremni – rekao je Filip Janković, kapiten Radničkog.

Novi Beograd je u sezonu ušao sa novim trenerom, trofejnim srpskim reprezentativcem, Živkom Gocićem, a stigla su i velika igračka pojačanja u vidu jednog od najboljih vaterpolista današnjice, Španca Alvara Granadosa, sjajnog grčkog beka Dimitrosa Skumpakisa, te centra Sava Ćetkovića i golmana Radoslava Filipovića iz Šapca. Silno pojačani Novobeograđani sjajno su startovali, ubedljivim pobedama nad zagrebačkom Mladošću (24:7) i Šapcem (14:11) u Regionalnoj ligi, a zatim su deklasirali zrenjaninski Proleter na startu Super lige (32:6).

- Napadački su bili izuzetni prošle sezone, a sada su još više dobili sa Granadosom, godinama jednim od najboljih strelaca u Evropi, dok su sa Skumpakisom sada još čvršći na beku. Ali, mi smo sa Vicom dobili još jednu ozbiljnu napadačku opciju i, bez lažne skromnosti, mislim da imamo jedan od najjačih centarskih tandema u Evropi. I te kako smo pokazali da možemo da se nosimo sa Novim Beogradom i da možemo da ih pobedimo u bitnim utakmicama, a i kada smo u njima gubili, to je bilo „na jednu loptu“ – kazao je Janković.

I Kragujevčani su započeli sezonu sa tri pobede, dva puta protiv Partizana i jednom nad Crvenom zvezdom, ali nisu u potpunosti zadovoljni prikazanom igrom, što je i očekivano, jer su se zbog reprezentativnih obaveza okupili neposredno pred početak sezone.

- Jedino bitno iz tih utakmica su ostvarene pobede, dok igra nije bila na zavidnom nivou. Ne tražim alibi, ali okupili smo se u punom sastavu samo dve nedelje pre prve utakmice, kada nam se pridružio i trener Stevanović. S obzirom na to, mogu da budem zadovoljan što smo izvukli maksimum u datom trenutku, ali daleko je od toga kako bi trebalo da izgledamo i imamo mnogo prostora za napredak – zaključio je Janković.

Direktan prenos utakmice obezbeđen je na drugom kanalu RTS-a.


Valis 15 : 13 Proleter
NBG Vukovi 9 : 17 BVK Crvena zvezda
Šabac 22 : 9 Nais
Vojvodina 7 : 13 SPD Radnički
Partizan 7 : 14 Novi Beograd
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SPD Radnički 9 8 1 0 25
2 Novi Beograd 9 8 0 1 24
3 Partizan 9 7 0 2 21
4 BVK Crvena zvezda 9 6 1 2 19
5 Šabac 9 5 0 4 15
6 Valis 9 3 1 5 10
7 NBG Vukovi 9 2 1 6 7
8 Proleter 9 2 0 7 6
9 Nais 9 1 1 7 4
10 Vojvodina 9 0 1 8 1