XS
SM
MD
LG

Uskoro na Goču hotelski kompleks porodice Đoković

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović i Novak Đoković

Porodica Đoković je još na dan Opštine Vrnjačka Banja 14. jula ove godine najavila da će na planini Goč izna Vrnjačke Banje posle kupovine zemljišta, započeti izgradnju luksuznog hotelskog kompleksa po najvišim svetskim standardima. Đokovići su počeli realizaciju svog plana i za tu namenu kupili su zemljište u površini od 1,17 hektara. Ako sve bude prema planu radovi trebaju početi u decembru ove godine.

’’Prema procenama Đokoviće će izgradnja luksuznog hotela sa apartmanskim naseljem i svim pratećim sadržajima koštati oko 20 miliona evra. Kompleks će imati površinu od 25 hiljada kvadratnih metara. To će za Vrnjačku Banju biti od neprocenjivog značaja. Novak Đoković je izjavio da je zainteresovan za kupovinu zemljišta, gde bi izgradio vikend naselje sa sportsko rekreativnim i turističkim sadržajima’’, kaže Boban Đurović predsednik Opštine Vrnjačka Banja.

Prema planu pomenuto vikend naselje će sadržati sportske terene, spa i wellness centar, bazene, teretane, restoran i druge prateće sadržaje. Đurović ističe da je cilj da i drugi sportisti poput Novaka Đokovića prepoznaju Vrnjačku Banju kao idealno mesto za investiranje. To bi u potpunosti višestuko obogatilo turističku ponudu Vrnjačke Banje. Novak Đoković je isto tako zainteresovan i za projekat izgradnje panoramske gondole, koja bi bila postavljena od centra Vrnjačke Banje do vrha planine Goč. Da podsetimo javnost da je naš najbolji sportista svih vremena Novak Đoković, 14. jula ove godine na dan Opštine Vrnjačka Banja nagrađen poveljom najvišim opštinskim priznanjem.