XS
SM
MD
LG

Pionirska ženska vaterpolo reprezentacija Srbije priprema se u Bečeju

Selekcija U-2008: Igračice i stručni štab - foto: V. Jankov

Brojna ekspedicija pionirske ženske vaterpolo selekcije Srbije je na pripremama u Bečeju. Reč je o devojčicama 2008. godišta i mlađima, koje će u gradu kraj Tise biti do 7. avgusta.

Selektorka Daniela Ćuk pozvala je 36 devojčica i u saradnji sa trenerima Eltinom Dimitrijević i Robertom Šimonom svakodnevno rade dva puta na dan.

- Prvo okupljanje ove selekcije bilo je u aprilu, kada smo i sparingovale sa odgovarajućom selekcijom mađarskog prvoligaša Senteša. Sa istim klubom nastavjamo saradnju i sada. Devojčice će, posle prve faze rada, 27. jula dobiti slobodan dan, otputovaće kući, a već sutradan putujemo u Senteš, gde ćemo istog dana sparingovati sa njima, a poslednja tri julska dana igraćemo na Diapolo turniru. Pored domaćina Senteša i nas, učestvovaće selekcija Češke i ekipa Honveda iz Budipešte. Potom se vraćamo u Bečej, gde ćemo od 5. do 7. avgusta imati zvanične sparing utakmice sa Sentešom, raportirala nam je selektorka selekcije Srbije U-2008 i mlađe Daniela Ćuk.

Interesantan podatak je da je 16 devojčica 2008. godište, a ostalih 20 su mlađe, i to sedam 2009, deset 2010, dve 2011. i jedna, čak, 2012. godište. Na taj način se razmišlja na duže staze i mlađanese pripremaju za ono što ih čeka u daljoj karijeri. Razumljivo, najviše je Bečejki, ukupno 11: Diana Božir, Marina Zelić, Aleksandra Vukas, Dunja Lovčević, Marijana Pejaković, Jana Pejić, Lana Perić, Zoja Ratković, Nika Ratković, Elena Ćuk, Maša Ćuk, koje su se ove godine okitile „duplom krunom“ u ovom uzrastu, zatim po broju pozvanih su Palilula (7): Ana Anđelković, Mina Branković, Petra Đokić, Emilija Jovanović, Nina Komlenac, Anđela Petrović i Vanja Popovčak, Taš 2000 (5) Milica Zavišić, Jana Janković, Una Jelenić, Helena Klikovac i Hana Ševo, Senta (3): Rita Nađ, Bianka Horvat, Jazmin Horvat, Spartak iz Subotice (3): Danica Balać, Iva Knežević, Teodora Mesaroš, Vojvodina iz Novog Sada (2): Tara Žagar, Una Milanović i po jednu igračicu imaju Valis iz Valjeva – Milica Pavić, Jadran iz Herceg Novog – Vjera Bulajić, Radnički iz Kragujevca - Nađa Komatović, Stari grad iz Beograda – Lena Petković i Šabac – Milica Marković.