XS
SM
MD
LG

Lopte u škole jer ih deca vole

Novi rekviziti odmah upotrebljeni - čas fizičkog u školskom dvorištu u Ratini

U sklopu redovnih aktivnosti, čelnici Sportskog saveza Kraljeva posetili su osnovne škole u Obrvi i Ratini. Izdvojeno odeljene lađevačke OŠ „Dragan Đoković-Uča“ u Obrvi ima samo deset učenika drugog, trećeg i četvrtog razreda. U trenucima posete gostiju iz SSK, na sportskom terenu u školskom dvorištu u toku je bio čas fizičkog vaspitanja. Deca nisu skrivala zadovoljstvo zbog novih lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Malo je reći da smo srećni i oduševljeni. nama ove lopte mnogo znače, sada možemo da igramo sve sportove. Do sada smo imali jednu loptu i uvek je bilo problema šta da igramo i kako. Volimo da smo u školskom dvorištu, da se igramo, bavimo sportom – u glas kažu desetogodišnja Nikolina Gajović i devetogodišnji Andrija Minović, učenici OŠ „Dragan Đoković-Uča“ u Obrvi.

Reči zahvalnosti uputila je i učiteljica pomenutih učenika ovog izdvojenog odeljenja.

Velika zahvalnost Sportskom savez grada, mnogo su nas usrećili i pomogli u našem radu sa decom. Do juče smo imali samo jednu loptu, sada svaki učenik ima loptu,a moram da priznam da naša deca nisu ni videla kako izgledaju lopte za neke sportove. Ovo će nam mnogo pomoći,a osmeh na licima mojih učenica i učenika dovoljno govori. Još jednom veliko hvala – napomenula je Marina Marinković Ristić, učiteljica izdvojenog odeljenja osnovne škole u Obrvi.

Oduševljeni loptama za sve sportove - učenici i učiteljice osnovne škole u Obrvi

Ostavili smo mlađe školarce iz Obrve da se igraju novim rekvizitima i uputili se u Ratinu. Izdvojeno odeljenje OŠ „Dositej Obradović“ iz Vrbe ima zavidan broj učenika, ali i njima su itekako dobro došle lopte koje im je uručio predsednik SSK Miloš Simović.

Naš cilj i put kojim idemo do njega su jasni. Moramo da razvijamo sport i fizičku kulturu, moramo da omogućimo deci sa seoskog područja da imaju iste uslove za bavljenje sportom kao i njihovi vršnjaci u gradu. Pokrenuli smo ovu akciju pre četiri godine, obišli smo mnogomseoskih škola, neke ćemo tek obići, ali važno je da donesemo radost u školska dvorišta, graju dece i da vidmo ogrmnu želju da se bave sportom. Kao Sportski savez to moramo da im omogućimo. Ovoga puta smo bili u Obrvi i Ratini, videli i čuli decu, učitelje, nastavnike, kakve probleme imaju, šta im je neophodno da bi normalno radili sa decom fizičko vaspitanje. Pomogli smo u granicama mogućnosti, ali ćemo to uraditi i u narednom periodu. Posetićemo još škola, obradovati osnovvce sa seoskog područja od septembra kada krene nova školska godina. To je jedan od prioriteta u radu Saveza – jasno je poručio Miloš Simović, predsednik SSK.

Na rekvizitima koje su dobili, ispred kolektiva izdvojenog odeljenja škole u ratini zahvalio se pomoćnik direktora Nikola Borenović.

Hvala Sportskom savezu Kraljeva, velika je ovo pomoć za naše nastavnike i đake, za decu pre svega, jer sada imaju uslova i mogućnosti da igraju više sportova. Akcija koju sprovodi Sportski savez je za svaku pohvalu, radost i reakcija dece sve govore. Hvala i Zoranu Vukadinoviću, meštaninu Ratine, koji je posredovao da akcija dođe i u našu školu – kaže Nikola Borenović.

Čelnici SSK sa učenicima osnovne škole u Ratini

Na terenu ispred škole čas fizičkog vaspitanja imali su učenici 5. razreda i time imali prvi čast da upotrebe nove rekvizite. Osmeh i zadovoljstvo bio je prisutan kod svakog osnovca škole u Ratini.

Sada smo u prilici da igramo više igara, da učimo više sportova. Posebno me raduju lopte za odbojku, jer planiram da treniram ovaj sport – kaže Marija Matović, učesnica sedmog razreda osnovne škole u Ratini, dok isto razmišljanje ima i njena školska drugarica Kristina Kaličanin.

Kada su dečaci u pitanju, za njih je i dalje fudbal sport broj jedan.

Dobili smo nove lopte, stvarno sam srećan kao i moji drugovi iz škole. Hvala Sportskom savezu grada na ovoj donaciji. Sada ćemo moći da igramo više sportova, a mene konkretno najviše zanima fudbal – kaže Danijel Šutić, takođe učenik sedmog razreda OŠ „Dositej Obradović“ u Ratini.

SSK ovom akcijom afirmiše sport, omogućava uslove da se deca bave sportom i popularišu časove fizičkog vaspitanja. Možda se baš među školarcima iz Obrve i Ratine kriju neki budući šampioni i sportski asovi.