XS
SM
MD
LG

Pred utakmice baraža Graničar - Šumar

Da li će se slaviti u Ogaru?

Sremska fudbalska javnost s velikim nestrpljenjem očekuje utakmice baraža za popunu Sremske lige između Graničara (Kuzmin) i Šumara (Ogar), koji su proteklu sezonu bili vicešampioni Međuopštinskih liga Zapad i Istok. Prva utakmica igra se u Kuzminu, 12. juna, a revanš u Ogaru nedelju dana kasnije.

Nepotrebno je posebno predstavljati Milana Đokića, „prvog operativca“ Šumara. Za sebe kaže: „samo član uprave kluba“.

- Šumar je u „fudbalskom Sremu“ pa i šire, poznat po bogatoj istoriji – počinje Đokić – Ubeđeni smo da po svemu zaslužujemo svoje mesto u samoj eliti sremskog fudbala. I. evo, nakon desetak godina nalazimo se pred „ostvarenjem sna“. Ogromnim zalaganjem i velikom ljubavlju prema klubu jedne mlade upreave i vernih navijača, koji iz dana u dan pokazuju svoju privrženost klubu, došli smo na „dva koraka do cilja“. Naravno, svega ne bi bilo da nije bilo podrške lokalne samouprave. U minuloj sezoni: 58 bodova iz 24 odigrane utakmice. Učinak za poštovanje! Svima nama je čast i zadovoljstvo sarađivati s fudbalerima, neospormih igračkih, ali i ljudskih kvaliteta. Jednostavno, „postalo smo jedna porodica!“ Naravno, deo te „priče“ su u treneri, koji su vodili Šumar tokom sezone: Nikola Cvetičanin, Darko Šućin, Goran Mićić i Siniša Sarić. Zbog svega navedenog, maksimalno smo se trudili da infrastrukturu podignemo na što viši nivo. Reflektori su postavljeni s obe strane terena, klubske prostorije su renovirane, kao i sam teren za igru. S ponosom ističemo našu „Školu fudbala“, u kojoj imamo četrdesetak najmlađih igrača. Kadeti su godinama unazad u samom vrhu su u svojoj ligi.

Trenutno, „tema svih tema“ je nedeljna utakmica baraža za popunu Sremske lige.

- Ekipa graničara u svojim redovima ima više iskusnih igrača – priznaje Đokić – Oni znaju da igraju ovakve utakmice i jasno nam je da neće biti lako. Pred nama su ogromni izazovi, ali, nadamo se konačnom uspehu. Ovo je prilika da pozovemo navijače da nam pomognu, odn. da budu „vetar u leđima“ i naš „12 igrač!“.

Milan Đokić, prvi "operativac" Šumara