XS
SM
MD
LG
30.05.2022 Ana Jovanović

Rukometašice Železničara prvi put u istoriji kluba osvojile titulu prvaka države

Foto: ARKUS liga

Rukometašice Železničara osvojile su prvu titulu prvaka države u klupskoj istoriji. Izabranice Vlade Šimičića večeras su pred svojim navijačima nadigrale Bekament Bukovička Banja rezultatom 24:23 i sa 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa osvojile trofej. 

Železničar je prvi deo sezone završio na trećem mestu na tabeli i tako zakazao polufinale sa ekipom Jagodine. Savladavši tada aktuelnog šampiona sa 2:0 u polufinalnoj seriji, klub iz Inđije plasirao se u finale, gde je najpre napravio brejk u Aranđelovcu (24:25), a potom slavio i podigao trofej pred svojim navijačima. 

Jeleni Živkov, kapitenu Železničara, pehar ARKUS lige uručio je Milorad Šolević, direktor superligaškog takmičenja, a prelazni pehar uručila joj je Milena Delić, predsednica Rukometnog saveza Srbije. Medalje igračima i stručnom štabu dodelili su Zoran Tijanić, pomoćnik direktora ARKUS lige i Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.

Tokom svečane ceremonije dodele trofeja i medalja, uručene su i nagrade najboljim pojedincima ARKUS lige za ovu sezonu. Za najkorisniju igračicu lige proglašena je Jovana Vasiljković, koja je u ovoj sezoni deset puta nagrađena MVP priznanjem. Njoj je plaketu, kao i vredne nagrade, uručio Vladimir Knežić, sekretar Asocijacije rukometnih klubova superlige.

Najbolji strelac ARKUS lige za sezonu 2021/22 je Dunja Tabak, levi bek novog prvaka države, koja je postigla 209 pogodaka. Plaketu i vredne nagrade uručio joj je Dušan Živković, marketing menadžer ARKUS lige.

ARKUS liga je za najbolje pojedince u ovoj sezoni obezbedila putovanje za dve osobe, vredan paket opreme koji daruje kompanija Unit, kao i poklon paket kompanije DCP Hemigal.