XS
SM
MD
LG

PLS Plej-of: Za Javor Matis duel sa Loznicom finale prvenstva, "Traktoristi" računaju na emotivnu ispražnjenost prvaka, nada još tinja u Inđiji

Foto: Prva liga Srbije

Za razliku od plej-auta Prve lige Srbije, u plej-ofu vlada znatno veća neizvesnost. Jedino je Mladost GAT obezbedila naslov prvaka, svi ostali pretendenti za plasman u Super ligu veruju da mogu se pridružiti Novosađanima, direktno ili putem baraža.

Fudbaleri Mladosti GAT proteklih dana imali su razloga za slavlje, dobili su zasluženi odmor, i moraju se ponovo mobilisati i pokazati pravo lice protiv motivisanih “Traktorista”. Gosti dolaze u Novo naselje da naprave dobar rezultat, i znaju da sve od njih zavisi. U prethodnom derbiju slavio je srećniji tim, i ukoliko ponove igre iz doigravanja mogu se nadati bar bodu koji vodi u baraž.

Za utakmicu u Novom Sadu konkurisaće mladi Luković.

Denis Malešević, sportski direktor, napominje da je teško pronaći motiv kad je posao završen i obezbeđena titula, ali, kaže on, ne sumnja da će momci uspeti da se mobilišu i sezonu iz snova završe kako treba. Na proslavi osvajanja titule očekuju se svečarska atmosfera i pune tribine na GAT Areni. Trener Ljubomir Ristovski neće moći da računa, pored Sose i Švonje, na prvog strelca lige Vidakova, golmana Milojevića i beka Mijića.

Železničar je u seriji od tri vezane pobede a sigurno da im je najslađi trijumf na Novom Beogradu, koji im je obezbedio najmanje baraž, a u zavisnosti od rezultata u Ivanjici mogu se nadati direktnom plasmanu u elitu. Pančevci žele da odigraju ozbiljno i pobedom potvrde dosadašnje rezultate. Imali su dovoljno vremena da se odmore od zahtevnog derbija i ponovo napune baterije kako bi se pobedom nad mladim sastavom OFK Žarkova oprostili od vernih navijača. Baraž utakmice neće igrati u Pančevu, i ne sumnjaju da će imati podršku bilo gde da se igra. Mladi Žarkovčani su još pod utiskom istinskog podviga, nezabeleženog u skorije vreme u prvoligaškom fudbalu. Pobediti jednog od pretendeenta za plasman u elitu, i to sa dva igrača manje, retko se dešava. - Promenili smo pristup, igramo visoki presing, sa puno trčanja, tražimo posed. Mogu da tvrdim da ni jedan klub ne igra pravi fudbal sa pomenutim atributima, sve se svodi na preskakanje igre dugim loptama - tvrdi trener Nebojša Nešković i najavljuje lansiranje još nekog “klinca”, tako da će utakmicu početi omladinac Mićović i kadet Ivić. Zbog crvenih kartona susret u Pančevu propustiće Markešić I Stojanović, povređeni su Jovanović i Manić.

U Javor Matisu kažu da je utakmica sa Radničkim finale prvenstva. U jedan meč može da stane cela sezona, svesni su toga da više nema popravnog. Kažu da moraju da pobede kako znaju I umeju. O Loznici imaju povoljno mišljenje, poznato je da su gosti, pored Železničara, jedini naneli poraz IMT-u, savladali Inđiju, igrali nerešeno sa prvakom, tako da ih moraju respektovati i motivisani ući u meč. Loznica stiže u Ivanjicu da se pokažu u što boljem svetlu i da potvrde visoke pozicije u prvoligaškom fudbalu. Neće biti kompletni i pored povređenog Obadovića i Matića, zbog kartona izostaće Ristivojević, Vraštanović, Nikolić Mijailović.

Inđija je prokockala sve prilike za plasman u elitu i ostala je tanka nada da sa pobedom nad Radničkim čekuju povoljan rezultat u Novom naselju i eventualni trijumf prvaka, kojim bi pretekli IMT-e i plasirali se u baraž. Startovali su u doigravanju sa prve pozicije i veći deo prvenstva bili prvi, ali su u plej-ofu sve prosuli, sopstvenom krivicom i spoljnim faktorom (suđenjem), na koje nisu mogli da utiču.


Inđija 2 : 0 Radnički (SM)
Mladost GAT 2 : 3 IMT
Javor Matis 1 : 0 Loznica
Železničar 1 : 0 OFK Žarkovo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost GAT 37 21 9 7 72
2 Javor Matis 37 19 12 6 69
3 Železničar 37 20 8 9 68
4 IMT 37 19 10 8 67
5 Inđija 37 19 7 11 64
6 OFK Žarkovo 37 14 7 16 49
7 Radnički (SM) 37 13 9 15 48
8 Loznica 37 12 9 16 45