XS
SM
MD
LG
20.05.2022 SPD Radnički Kragujevac

Radnički za "majstoricu" na oproštaju od kragujevačke publike

Detalj sa konferencije za štampu - foto: SPD Radnički Kragujevac

U drugom meču finalne serije plej-ofa Super lige Srbije, u subotu, od 19 časova, na zatvorenom bazenu u Kragujevcu, vaterpolisti Radničkog pokušaće da izbore "majstoricu" protiv Novog Beograda i vrate se u igru za odbranu titule šampiona Srbije.

Novobeogradski sastav je u prvom meču pokazao da je u odličnoj formi i ubedljivo slavio (17:9), ali se u kragujevačkom taboru nadaju da mogu bolje da ispariraju favorizovanom protivniku i produže finalnu seriju u kojoj brane titulu.

- Novi Beograd je sasvim zasluženo pobedio. Neke stvari nismo odradili na način na koji smo se dogovorili i moramo da ih promenimo i da istrajemo u dogovoru koji imamo pred ovu utakmicu. Naše ambicije se ne menjaju i potrudićemo se da vratimo finalnu seriju u Beograd. Za to je potrebno da budemo duplo agresivniji i da sa dvostruko većom željom od njih uđemo u utakmicu – smatra Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Jedna od uzdanica vaterpolista Radničkog, trofejni srpski reprezentativac Miloš Ćuk, istakao je da njegov tim nije pružio partiju dostojnu finala i da veruje da će se u drugom meču prikazati u znatno boljem svetlu.

- Očekuje nas utakmica u kojoj moramo da odigramo mnogo bolje kako bismo parirali Novom Beogradu, koji je pred kraj sezone podigao formu i zaista igra jako dobro. Mnogo smo grešili u prethodnoj utakmici, falilo je i te agresivnosti koja nas je krasila na svim bitnim utakmicama koje smo dobijali. Po meni serija nije gotova i daćemo sve od sebe da se vratimo u Beograd, u tu treću utakmicu. Mislim da možemo, sreda je bila jedan od naših lošijih dana u ovoj sezoni i nadam se da će u subotu to biti mnogo bolje – zaključio je Ćuk.

Bez obzira na ishod, ovo će biti poslednja ovosezonska utakmica Radničkog na domaćem bazenu, a kragujevačka publika će imati još jednu priliku da uživa, jer će se u vodi, sa obe strane, naći veliki broj reprezentativaca, što proslavljenih, što onih koji će tek osvajati najveće medalje pod kapicom našeg seniorskog nacionalnog tima.

Ulaznice za ovaj duel su u prodaji, po simboličnoj ceni od 200 dinara.