XS
SM
MD
LG
10.05.2022  V. Jankov

Trojica Gradištanaca na Svetskom juniorskom prventvu u kuglanju

Reprezentativni trio Bačkogradištanaca Marko Erdeljan, Hunor Radatovič i Gabor Kurcinak - foto: KK Vojvoina

Pripreme mlađih selekcija Srbije za Svetsko juniorsko prvenstvo i Svetski kadetski kup, koji će se ovog meseca održati u Estoniji, tačnije gradu Elva, završavaju se sutra. Na pripremama u Vrbasu i sada u Banji Junaković su trojica članova Kuglaškog kluba Vojvodina iz Bačkog Gradišta, junior Marko Erdeljan i Gabor Kurcinak, odnosno kadet Hunor Radatovič. Tokom rada i prijateljskih provera sa Slovenijom u Kranju i minulog vikenda Rumunijom u kuglani Banje Junaković, sva trojica su ostavila povoljan utisak i učestvovaće na eminentnom takmičenju.

- Selektori su odlučili da Hunora Radatoviča iz kadetske konkurecije prebace u juniorsku, pa će u selekciji Srbije, koja broji  osam članova, biti trojica članova našeg kluba. Naravno, svi u klubu smo ponosni na tu činjenicu i verujemo da će Gabor, Marko i Hunor opravdati poverenje koje im je ukazano, ne krije zadovoljstvo trener trojice madih reprezetativaca u KK Vojvodina Milan Kaćanski.

Na poslednjoj proveri, minulog viknda protiv Rumunije u Banji Junaković, Hunor Radatovič je u konkurenciji kadeta oborio 590 čunjeva u zvaničnom i 530 u nezvaničnom meču. Istovremeno, u juniorskoj konkureciji Marko Erdeljan je srušio 575 u zvaničnom i 577 u nezvaničnom okršaju, a Gabor Kurcinak je zabeležio rezultate 605 i 564.

Mladi reprezentativci se sutra vraćaju u svoje klubove i u ponedeljak, 16. maja, rano ujutru (6,00) lete za Frankfurt, a onda dalje za Talin, odakle će autobusom za Elvu.