XS
SM
MD
LG

Pred nastavak Opštinske lige Pećinci: Derbi prvenstva u Ašanji

FK Kupinovo, trenutni lider Opštinske lige Pećinci

Prvo prolećno kolo Opštinske lige Pećinci donosi u nedelju, 17. aprila, u „derbi prvenstva!“. Na teren u Ašanji, izlaze ekipe koje su „prezimele“ na prva dva mesta: domaći Kameni i „komšije“ – Kupinovo! S obzirom da polusezona vrlo kratko traje, opšta je procena da pobednik u ovoj utakmici „može da hladi šampanjac!“. Ipak, umereniji (oprezniji) deo fudbalske javnosti ističe da, ipak, treba sačekati malo.

Kakvo je raspoloženje u Kupinovu (koje je trenutno, lider Opštinske lige Pećinci zbog nešto bolje gol – razlike) i u Ašanji?.

Borislav Milutinović, kapiten Kupinova:

- Pred nama je utakmica koja će, najverovatnije, odlučiti koja će ekipa u vipši rang. Kameni je dobro odradio prelazni rok: došlo je par kvalitetnih igrača, poput Salija, povratnika iz FK Šumar (Ogar) i mislim da od njega preti najveća opasnost. Mislim da i mi imamo svoje prednosti. U svakom slučaju, „egal utakmica“, koju mogu da odluče detalji.

Dragan Kurjački, trener Kupinova:

- U nedelji derbi ulazimo spremni i u dobrom raspoloženju. Takoi ćemo i u svaku sledeću. Treniramo već od 5. februara, s malo pojačanim igračkim kadrom. Postepeno smo podizali formu i po mom mišljenju spremni smo za nastavak sezone. Kontrolne utakmice su dokazale da smo dobro radili i da imamo iskristalizovanu ekipu. Nadamo se dobrom rezultatu, kako u nedelju, tako i do kraja prvenstva. Optimizam i vera u ekipu su prisutni. Ubeđeni smo da će naš trud i rad, uz dobro trčanje i ponašanje na terenu doneti pobedu i mirniji nastavak prvenstva. Uz veliko poštovanje Kamenog, ali i svih drugih ekipa, potrudićemo se da pobeđujemo jednu po jednu utakmicu i da na kraju slavimo ulazak u viši rang.

Marko Micković, sportski direktor Kamenog.

- Posle poduže zimske pauze, došlo je vreme za „meč decenije“, kako za nas, tako i za Kupinovo. Dugi niz godina Opštinska liga Pećinci nije bila ovako neizvesna i zanimljiva. Pripreme su protekle prema očekivanjima: iz utakmicu u utakmicu dizali smo formu i čini nam se da smo došli do očekivane fizičke pripremljenosti i kvaliteta igre. Trener Jeftić je na prijatečljskim utakmicama uigravao tim za ovu utakmicu, ali bez Asani Ibrahima, koji će zbog kartona ovaj meč propustiti. Bez obzira na njegov izostanak, za startnu postavu nametnuo se mladi Aleksandar Mileusnić, koji je u toku priprema pokazao da sa svojih 18 godina može biti najprijatnije iznenađenje u prolećnom delu prvenstva. Upravni odbor kluba je uveliko radi na što boljoj organizaciji utakmice i svi verujemo da će proteći i fer i sportskom duhu, kako na terenu, tako na tribinama. Neka bolji pobedi!

Aleksandar Dobriković, kapiten Kamenog:

- Prvenstveno se nadam da će utakimica sa našim prijateljima i komšijama iz Kupinova proteći u sportskom duhu. Naravno, želja svih nas je da iz ovog meča izažemo kao pobednici i da se za korak približimo prvom mrestu, koje nas vodi u viši rang takmičenja. Pred nama će biti mlada ekipa Kupinova, s nekoliko izuzetnih pojedinaca. S druge strane, domaći teren i veliko iskustvo naše ekipe, trebalo bi da bude dovoljno za pobedu. Pripreme pod vođstvom trenera Jeftića su odrađene odlično i njegovo iskustvo i znanje u ovakvim utakmicama može da bude izuzetno značajno za krajnji rezultat.

Veruje se da će posećenost ovoj utakmici biti rekordna. Očekue se i povoljno vreme. Dakle, svi su uslovi da „pobedi fudbal!“

Podsećanje na tabelu posle prvog dela sezone: 1. Kupinovo (22:6) 15, 2. Kameni (16:9) 15, 3. POFK Brestač (27:9) 12, 4. Sloven (10:12) 9, 5. Mladost 1935 (9:19) 6, 6. Vitez (4:15) 4 i 7. Lovac (3:21) 1 bod. Jesenas, u prvom kolu, Kupinovo - Kameni 0:2.

FK Kameni, spreman za velku rokadu


Mladost 1935 3 : 1 Sloven
Kupinovo 0 : 3 Lovac
OFK Brestač 0 : 1 Kameni
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kameni 12 11 0 1 33
2 OFK Brestač 12 9 0 3 27
3 Kupinovo 12 6 0 6 18
4 Mladost 1935 12 5 0 7 15
5 Sloven 12 4 2 6 14
6 Lovac 12 3 2 7 11
7 Vitez 12 1 2 9 5