XS
SM
MD
LG

Vaterpolisti Bečeja najavili bolji nastavak

Vraća se u Ameriku: Nikola Krstonošić foto: V. Jankov

Nije trener Bečejaca Goran Krstonošić bezrazložno "pretio" pred nastavak prvenstvene trke među A prvoligašima. Mladići sa Tise su dobro odigrali polufinalni turnir kupa Srbije za 2005. godište, što je bila svojevrsna "generalka" pred drugi deo seniorske sezone.

- Nismo mi nekonkurentna ekipa ostalima u prvoligaškom A karavanu, ali zbog mladosti nedostajala nam je u ključnim trenucima koncentracija, što je uzrokovalo mnogo promašaja i tada utakmica, obično, odlazi u neželjenom toku. Radili smo tokom pauze na tome i već protiv svojih vršnjaka se video napredak, što je bio dodatni stimulans pred nastavak prvenstva, veli trener Bečejaca Goran Krstonošić.

Iakoje u prvom poluvremenu derbija sa Starim gradom, koji sa klupe vodi, kao i Goran Krstonošić, član nekadašnjeg "drim tima" sa Tise Branko Peković, bio fudbalski rezultat 1:2, u drugom delu utakmice viđena je daleko odlučnija i efikasnija igra. Prvenstveno domaćina. Presudila je serija 5:0 od samog finiša treće četvrtine do polovine poslednje (9:4).

- Pobeda nam mnogo znači kao motivacija za dalji tok prvenstvene trke. „Kruna sezone“ će brzo stići. Već u trećem kolu, posle gostovanja Banjici, dočekujemo Rasinu iz Kruševca. Ako želimo da izbegnemo baraž, a želimo, moramo da pobedimo. Ne zbog toga da se bojimo baraža, jer to znači samo dve nedelje dužu agoniju, već zato što je bolje izbeći teži način ostvarenja cilja, ako se do njega može doći lakšim putem, dodaje Goran Krstonošić, koji je u žaru borbe zaradio crveni karton, pa je kormilo sa ivice bazena preuzeo njegov asistent Dejan Jovanović.

Ključni čovek pobede Bečejaca bio je golman Aleksandar Murašov, koji je odbranio 15 šuteva ka njegovom golu, čak i peterac koji je sam skrivio. U prve dve četvrtine, kada se lomio rezultat, odbranio je devet šuteva Beograđana, pa su ovi postali nesigurni u fazi napada, što je Bečejcima omogućilo da u drugom delu preokrenu igru i brzim kontrama su stizali do gola rivala i propisno ga izrešetali.

- Saša Murašov je branio sve što je trebalo, ali i ono što se obično ne brani, pa su Beograđani ušli u problem sa šutem. Na drugoj strani, mi smo manje grešili pred golom rivala i epilog je poznat. Čestitam momcima na borbenosti i iskazanom voljnom motivu da pobede. Izgleda da bolje igraju kada mene nema uz ivicu bazena, u duhovitom stilu zaključuje Goran Krstonošić.

Međutim, ne sme da zavara ova pobeda na startu nastavka sezone. U sastavu je bio četvorostruki strelac Nikola Krstonošić, koji je odmah posle utakmice spakovao stvari i vratio se u SAD, gde je na školovanju i blista u tamošnjoj koledž ligi. Sa njim i bez njega, nije ista priča.


18 .kolo Prva A liga
Bečej 8 : 8 Beograd
Mladost 5 : 26 Banjica
NBG Vukovi 16 : 8 Taš
Rasina 8 : 22 Valjevo
Stari Grad 18 : 8 Palilula
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 NBG Vukovi 18 17 0 1 51
2 Valjevo 18 17 0 1 51
3 Banjica 18 13 1 4 40
4 Taš 18 10 1 7 31
5 Stari Grad 18 8 1 9 25
6 Beograd 18 7 1 10 22
7 Mladost 18 7 0 11 21
8 Bečej 18 4 2 12 14
9 Rasina 18 3 2 13 11
10 Palilula 18 0 0 18 0