XS
SM
MD
LG

Miloš Šatara osvojio titulu prvaka Belorusije: Dobre igre u Šahtjoru odskočna daska za dalju karijeru

Defanzivac iz Bosne i Hercegovine, Miloš Šatara, ljetos je iz lučanske Mladosti otišao u Shaktyor iz Soligorska i već poslije pola godine okitio se titulom prvaka Bjelorusije.

Imao je on zapaženu ulogu u prvaku Bjelorusije, a svojim igrama je zadovoljan.

- Nakon Srbije, ukazala mi se prilika da odem u Bjelorusiju. Šampionski klub, klub sa velikim ambicijama, nisam ni mogao zamisliti da klub ima tako dobre uslove za rad i da se radi na većem nivou od lige koju sam igrao do sada. Polusezonom koju sam odigrao mogu da budem zadovoljan, kako svojim igrama tako i igrama ekipe, uzeli smo titulu i sljedeće godine igramo kvalifikacije za Ligu šampiona, rekao je za Sport1 Miloš Šatara.

Nije on pogriješio svojim odlaskom u Bjelorusiju. Smatra da će njegove igre biti odskočna daska za dalju karijeru. U Bjelorusiji je imao i ofanzivno dobar učinak od dva gola i dvije asistencije.

- Mislim da sam napravio pravi potez i da će mi dobre igre u Shakhtyoru biti samo odskočna daska u nastavku karijere. Statistika je tačna, igra se dosta napadački, postigao sam dva gola uz to jedan je najljepši u dosadašnjoj karijeri iz slobodnog udarca. A nadam se da će ih sljedeće sezone biti više.

Kako nam kaže, kvalitet fudbala u Srbiji i Bjelorusiji je tu negdje, osim što niko u Bjelorusiji nije na nivou dva najveća kluba u Srbiji.

- Pa što se tiče kvaliteta mislim da su isti, malo se u Bjelorusiji igra brže sa manje prekida ali generalno slično. U Bjelorusiji jedino nema niko na nivou Zvezde i Partizana.

Nema potrebe Šatara još uvijek da napušta Shakhtyor, pa će se vraitit ponovo u klub iz Soligorska.

- Sada je pauza malo duža. U januaru se vraćamo i kreću pripreme, vraćam se naravno tamo. Nadam se da ćemo u novoj sezoni uspjeti da odbranimo titulu i pokušsati da napravimo iskorak u kvalifikacijama za Ligu šampiona.