XS
SM
MD
LG

Kragujevčani završili učešće u Kupu Srbije

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Fudbaleri Radničkog 1923 poraženi su na gostovanju surduličkom Radniku u utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije - 0:2 (0:2). Uprkos brojnim kadrovskim problemima, "crveni" su pružili sasvim pristojan otpor domaćinu, ali su na kraju ipak morali da se pomire sa eliminacijom iz najmasovnijeg klupskog takmičenja.
I drugi međusobni duel Kragujevčana i Surduličana u ovoj sezoni pripao je timu sa juga Srbije, koji je sa dva pogotka u prvom poluvremenu obezbedio plasman među šesnaest najboljih ekipa u kup takmičenju.

U odsustvu šefa struke Vladimira Radenkovića i njegovog prvog asistenta Gorana Isidorovića, koji su pozitivni na koronavirus, kragujevački tim je na ovoj utakmici predvodio treći član stručnog štaba Vujadin Radenković, koji nije mogao da računa čak na osmoricu prvotimaca.

I pored svih tih problema, kombinovani sastav Radničkog 1923, sa dvojicom omladinaca, Andrejom Ristićem i Petrom Vojinovićem, u startnoj postavi, ostavio je sasvim solidan utisak, naročito u drugom poluvremenu, kada je u potpunosti kontrolisao dešavanja na terenu. Stvorili su Kragujevčani i par dobrih prilika pred golom domaćina, dva puta su pogađali i okvir gola, tako da im se, kada se sve sabere, zaista nema mnogo toga zameriti.

Veljko Trifunović je samom startu utakmice pokušao da iznenadi golmana Radnika Miloša Ostojića, ali nije bio precizan.

Ništa se značajnije na terenu nije dešavalo sve do 22. minuta, kada je Predrag Medić iznenadnim i vrlo preciznim udarcem sa osamnaest metara poslao loptu u donji desni ugao Lekovićevog gola.

Žaliće Kragujevčani dugo za 33. minutom, kada je lopta nakon udarca Veljka Trifunovića umesto u mreži, završila na stativi.

Pet minuta kasnije Spasić je na drugoj strani došao u situaciju da ugrozi gol kragujevačkog tima, međutim šutirao je daleko preko gola.

Znatno precizniji Spasić je bio u 45. minutu, kada je rutinski završio kontru svog tima i doneo ekipi Radnika solidnu zalihu od dva gola na poluvremenu.

Mogli su Surduličani na samom startu drugog poluvremena i do trećeg pogotka na utakmici. Prvo je Radmanovac pogodio stativu, zatim je na odbijenu loptu natrčao Dimitrov, ali je golman Radničkog 1923 Stojan Leković fenomenalnom reakcijom uspeo da sačuva svoj gol u ovoj situaciji.

Kragujevčani su u 58. minutu po drugi put uzdrmali okvir gola Surduličana. Nemanja Dragutinović je šutirao kao iz katapulta sa nekih osamnaest metara od gola Radnika, ali je prečka sprečila radost fudbalera Radničkog 1923.

Brzonogi Janjić, koji je od početka utakmice zadavao glavobolju defanzivcima kragujevačkog tima, pokušao je u 68. minutu da savlada Lekovića, koji je bio dobro postavljen u ovoj situaciji. Zatim je Uroš Milovanović za delić sekunde zakasnio da loptu posle Medićevog centaršuta sprovede u gol Šumadinaca.

Do kraja utakmice beležimo još pokušaj Stevana Kovačević sa distance u 76. minutu, koji nije zadao previše problema golmanu Radnika Milošu Ostojića.

Radnički 1923 je utakmicu završio sa desetoricom igrača na terenu, pošto je u sudijskoj nadoknadi vremena “pocrveneo” Aleksa Damjanac.

Kragujevčani će imati četiri dana da pregrupišu snage i pripreme se za predstojeće gostovanje niškom Radničkom, u utakmici 13. kola Linglong Super lige Srbije, koja se igra u ponedeljak od 15 časova na stadionu “Čair”.

RADNIK – RADNIČKI 1923 2:0 (2:0)

Stadion:
FK Radnik. Sudija: Miloš Milovanović (Ćuprija). Pomoćnici: Jovan Grujić, Oliver Petrović (obojica iz Niša). Strelci: Мedić u 22. i Spasić u 45. minutu za Radnik. Žuti kartoni: Petrović, Lukić (Radnik), Kovačević (Radnički 1923). Crveni karton: Aleksa Damjanac u 90+2. minutu (Radnički 1923).

RADNIK: Ostojić, Jokić (od 46. Simonović), Radmanovac, Malešević, Stamenković (od 46. Hodžić), Medić, Petrović (od 83. Vesić), Stojanović, Janjić, Spasić (od 87. Lukić), Dimitrov (od 67. Milovanović).

RADNIČKI 1923: Leković, Vojinović (od 81. Milanović), Lakićević, Filipović, Damjanac, M. Vidović, Srnić (od 46. Kovačević), Dragutinović (od 68. Ilić), Trifunović, Ristić (od 55. Ristović), Kovinić (od 68. Burmaz).