XS
SM
MD
LG

Crna Gora lako sa Gibraltarom

Crna Gora

Reprezentacija Crne Gore savlada je Gibraltar rezultatom 3:0 u meču sedmog kola kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Naš nacionalni tim do pobjede na Viktorija stadionu došao je dominacijom tokom cijelog susreta na svim djelovima terena. Ogroman posjed lopte na strani „sokola“, veliki broj prilika pred golom protivnika i sigurna igra u svim momentima obilježili su večerašnji susret. Sa dva pogotka posebno se istakao kapiten Fatos Bećiraj, dok je Adam Marušić protiv Gibraltara postigao svoj drugi pogodak u dresu nacionalnog tima.

„Sokoli“ su za razliku od Norveške i Turske, koje su se mučile da dođu do prednosti u duelu sa Gibraltarom na Viktorija stadionu, do prednosti došli već u uvodnim minutima utakmice. Kosović je na za njega karakterističan način u kaznenom prostoru pronašao Marušića koji se driblingom oslobodio dva rivala a zatim rutinski matirao Goldvina.

Kako je selektor Radulović najavio dan uoči utakmice naša selekcija je strpljivom igrom, uz orgomnu razliku u posjedu lopte, nastavila da „guši“ rivala pa je već do 20. minuta Marušić imao još dvije prilike da pogodi metu. Ipak, u prvom pokušaju čuvar mreže protivnika je zaustavio pokušaj našeg veziste, dok je u drugom lopta završila nedaleko od stative.

Iako su stvorili nekoliko prilika pred golom rivala „sokoli“ su na drugi pogodak čekali sve do finiša prvog dijela susreta. Precizan je bio Bećiraj i to udarcem sa bijele tačke kojem je prethodio izuzetno grub star Goldvina nad Mugošom.

Do trećeg pogotka naša selekcija došla je zahvaljujući saradnji Hakšabanovića i Bećiraja – mladi vezista sjajno je centrirao lijevom nogom a iskusni napadač se „poklonio“ na drugoj stativi za konačnih 0:3 na Gibraltaru. 

U narednom kolu, koje je na programu za tri dana, našu nacionalnu selekciju očekuje gostovanje reprezentaciji Norveške. Utakmica se igra na stadionu Uleval sa početkom u 20:45 časova.

GIBRALTAR – CRNA GORA 0:3

Viktorija stadion, Gibraltar.

Sudija: Filip Glova (Slovačka).

Strijelci
0:1 – Adam Marušić 7’, 0:2 – Fatos Bećiraj (p) 44’, 0:3 – Fatos Bećiraj 67’

Žuti kartoni
Kajl Goldvin – Gibraltar
Fatos Bećiraj, Žarko Tomašević – Crna Gora

Gibraltar: Kajl Goldvin, Džosef Čipolina (od 74. Itan Brito), Lui Aneseli, Skot Vajsman (od 74. Džejmi Bosio), Ris Stiče (od Li Kasijaro), Liam Voker (od 83. Mohamed Badr), Džejs Oliveiro, Roj Čipolina, Julian Valarino, Kian Ronan, Grem Torilja (od 83. Džejmi Kombs).
Selektor: Hulio Ribas.

Crna Gora: Milan Mijatović, Risto Radunović, Igor Vujačić, Žarko Tomašević, Marko Vešović, Stefan Mugoša (od 44. Milutin Osmajić), Fatos Bećiraj, Sead Hakšabanović (od 73. Vladimir Jovović), Nebojša Kosović od 73. Nikola Vukčević), Aleksandar Šćekić (od 51. Draško Božović), Adam Marušić (od 73. Marko Janković).
Selektor: Miodrag Radulović.


Turska 1 : 1 Norveška
Letonija 0 : 1 Holandija
Gibraltar 0 : 3 Crna Gora
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Holandija 7 5 1 1 16
2 Norveška 7 4 2 1 14
3 Turska 7 3 3 1 12
4 Crna Gora 7 3 2 2 11
5 Letonija 7 1 2 4 5
6 Gibraltar 7 0 0 7 0