XS
SM
MD
LG

Srbija protiv Ukrajine za titulu na EP grupe B

Ragbi 13 reprezentacija Srbije u subotu 9. oktobra na stadionu FK Heroj Polet (14.00) u Jajincima igra odlučujući meč sa Ukrajinom za osvajanje Evropskog prvenstva B. Od 3. oktobra Srbija je domaćin takmičenja B grupe šampionata u kojem pored ove dve selekcije još učestvuje Rusija.

U prvim svojim mečevima obe reprezentacije su bile ubedljive protiv Rusa i u međusonom duelu odlučiće koja ekipa ide u najviši rang takmičenja prvenstva Evrope. Ukrajinci su u sredu na istom terenu savladali Rusiju 98:18, dok je prošlog vikenda Srbija na startu takmičenja istog protivnika u Paraćinu savladala 66:10.

- Imali smo skoro punu nedelju jakog rada u pripremi ove istorijske utakmice. Ekipa je maksimalno motivisana da pred domaćom publikom zabeleži pobedu za plasman u viši rang takmičenja – izjavio je selektor Srbije Englez Daren Fišer.

Rezultatski gledano, ubedljiva pobeda Ukrajine nad Rusijom je po malo iznenađenje, tako da Srbiju u subotu očekuje teška utakmica. Kao i oba prethodna duela i ovaj za onlajn publiku komentarisaće čuveni australijski komentator Džejson Kostigan.