XS
SM
MD
LG

Najnoviji zdravstveni program Post covid rehabilitacije u SB‚‚Merkur''

Fizioterapeuti demonstriraju vežbe disanja iz paketa Post covid rehabilitacije.

Na centru Vrnjačke Banje kod popularnog Vrabca,banjski fizioterapeuti demonstrirali su vežbe disanja iz paketa Post Covid rehabilitacije.Njima su se pridružili prolaznici,građani Vrnjačke Banje , njihovi gosti I pacijenti SB’’Merkur’’,čiji je tim u toku dana organizovao I rekreativnu vožnju Merkurovih bicikala,kako bi se simbolično podigla svest o značaju pokreta za očuvanje zdravlja ljudi.

‘’ Međunarodni dan fizioterapeuta ima za cilj da istakne značaj struke fizioterapeuta, kao eksperata za ljudski pokret. Praznik se slavi u celom svetu, a obeležen je i u Vrnjačkoj Banji, gde je tim Merkurovih fizioterapeuta, demonstrirao vežbe koje se rade u okviru rehabiitacije pacijenata koji su preležali koronu, pošto je tema ovogodišnjeg Dana fizioterapeuta bio rehabilitacija osoba nakon preležanog Covida19.Inače, Merkorov paket Post Covid rehabilitacija je najnoviji zdravstveni program koji je uveden u junu ove godine, a namenjen je oporavku nakon preležanog korona virusa. Postojala je velika tražnja za ovakvi programom, a rezultati koje su ostvarili prvi pacijenati, pokazuju da su svi pacijenti nakon deset do petnaest dana boravka u Merkuru, uspešno vratili svojim radnim i rekreativnim aktivnostima. Uloga fizikalne medicine i rad sa terapeutom, značajan su deo ovog programa. Merkurovi terapeuti odgovorno i stručno su radili sa ovom specifičnom grupom pacijenata’’ kaže dr sci med Dejan Stanojević direktor Specijalne Bolnice ‘’Merkur’’ u Vrnjačkoj Banji.

Fizikalna medicina je jedna od najrazvijenijih službi u Merkuru, gde u modernom fizikalnom bloku i spa centru radi 60 stručnjaka ove oblasti.

‘’ Prve fizikalne terapije datiraju sa početka 20.-og veka, a po rečima Merkurovog doajena fizikalne terapije dr čika-Miroljuba Simića, izvesni Nemac je 1919. Izgradio prvu kinezi salu i kadu za kupanje. Danas, spoj tradicije, lekovite vode, savremenog medicinskog kadra – 5 fizijatara i 60 fizioterapeuta svrstavaju Merkur u jedan od vodećih centara fizikalne medicine i rehabilitacije,dodaje na kraju Bojana Beljić PR I referent prodaje u SB ‘’Merkur.