XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Srpski podmladak počeo EŠ u planinskom biciklizmu

Srpski vozači u kategorijama do 17 godina - prvi tim: Jelena Erić, Aleksandar Roman i Milutin Zeljković, drugi tim: Milica Rakić, Daniel Njiradi, Filip Vučković i do 15 godina (samo jedna ekipa): Ojdana Stanković, Marko Kasapović i Aleksandar Mijatović počela je takmičenje na Prvenstvu Evrope u planinskom biciklizmu u Gracu u Austriji.

Ekipe su kombinovane – devojčice i dečaci. Prvog dana na hronometru do 15 godina Kasapović je bio 35. a pobedio je Torben Drah (Nemačka). Srpska ekipa u štafeti zbog te pozicije imala niski starni broj. Kasapoviće je menjao kao 26. a Aleksandar je predao štafetu Ojdani kao 15. Ojdana kao najslabija u timu je završila na 43. mestu. Pobedila je Nemačka. 

U takmičenju do 17 godina, Aleksandar Roman je bio 48. od 66 učesnika, a Daniel Njiradi 57. Pobedio je Markus Kopfaut (Austrija). U štafeti, Roman je izgubio dosta pozicija i menjao kao 57, Zeljković je vozio drugu izmenu i menjao kao 40. dok je, na žalost, Jelena Erić zbog povrede ruke sporije vozila na spustu i izgubila oko dvadeset pozicija i završila oko 60. mesta. Prva ekipa Srbije bila je 54, a druga 63. Pobedila je Danska.

-Mlađi kadeti su apsolutno opravdali dolazak na ovo takmičenje i nadam se još boljim rezultatima u nastavku, a posebno u maratonu u četvrtak i na kros kantri trci u petak – rekao je selektor srpske reprezentacije Nemanja Vajs. – Imali smo i peh sa povredom sjajne Jelene Erić ali se nadamo da će biti spremna za najiiteresantnije trke. U sredu se vozi poligon spretnosti koji određuje i zaostatk u minutima na startu naredne trke. Svaki negativni poen sa poligona je 20 sekundi kasnijeg starta.

Na Šampionatu Evrope učestvuje 114 ekipa sa 342 takmičara i takmičarke iz 20 zemalja.