XS
SM
MD
LG

Vajt: Veoma sam uzbuđen zbog dolaska u Beograd

Ovoga leta iz redova atinskog Panatinaikosa na Mali Kalemegdan stigao je krilni centar Eron Vajt. Od iskusnog dvadesetosmogidušnjeg košarkaša svi u klubu mnogo očekuju u narednoj sezoni, a Vajt se trenutno nalazi u SAD-u gde vredno trenira, a stigao je i da se video porukom obrati zvezdaškoj javnosti prvi put po potpisivanju ugovora sa našim klubom.

Novi košarkaš Crvene zvezde mts je izjavio:

– „Pozdrav sima, Eron Vajt je. Upravo sam završio sa treningom, spremam se za pripremni deo sezone. Veoma sam uzbuđen zbog dolaska u Beograd, da upoznam sve u klubu i svoje saigrače. Uzbuđen sam jer nas očekuje zabavna sezona, jedva čekam da vidim i navijače. Zahvalan sam za sve poruke podrške koje ste mi poslali, to je stvarno nešto izuzetno. Nadam se odličnoj sezoni, da će svi biti zdravi i da ćemo započeti sezonu za nekoliko nedelja“, poručio je Vajt.

Eron Vajt je rođen Strongsvilu 10. septembra 1992. godine. Studirao je na Ajova Univerzitetu, a 2015. godine u drugoj rundi NBA drafta izabran je kao 49. pik od strane Vašington Vizardsa. Tokom dosadašnje profesionalne karijere nastupao je za nemački Telekom basket Bon, ruski Zenit, Žalgiris iz Kaunasa, milanski Emporio Armani, Iberostar Tenerife i već pominjani Panatinaikos OPAP.

Prethodne sezone u dresu atinskog kluba odigrao je 33 meča u Evroligi. Na parketu je prosečno provodio 22,4 minuta uz 7,3 poena, četiri skoka i jednu asistenciju.