XS
SM
MD
LG

Bečejci u nedelju organizuju jubilarni 20. plivački maraton

Na poslednjm maratonu u Bečeju pobedio je reprezentativac Tamaš Farkaš FOTO: V. Jankov

Umesto lane, a nije moglo zbog epidemiološke situacije, plivački maraton na Tisi kod Bečeja održaće se jubilarni 20. put u nedelju, 1. avgusta, od 10 sati. Deonica je 3.000 metara, a cilj je na, uslovno rečeno, gradskoj plaži kod stepenica.

-Postoji dilema da li je ovo punoletstvo ili jubilej našeg maratona. I jedni i drugi su u pravu. „Jubilarac“ je, jer je ovo 20. put kako ga organizujemo, ali prva dva maratona bila su u okviru manifestacije Radio Bečeja, a posle toga je dobio zvaničan naziv „Izazov“ i sa tim imenom je punoletan. Naša manifestacija je poslednjih godina u okviru obeležavanja Dana opštine i zato je vezana za prvi avgustovski vikend, pojasnio nam je u ime organizatora Jovan Ječanski.

Prijavljivanje i upis za bečejski maraton je u nedelju, 1. avgusta, od 8,30 do 9,45 sati. Uvertira u maraton je dečija trka na 200 metara u skojoj učestvuju devojčice i dečaci uzrasta od sedan do 10 godina. Kotizacija je 200 dinara, a svi dobijaju majicu i ručak, a start je 10 sati. Pola sata kasnije startuje trka na 3.000 metara i pliva se nizvodno na Tisi do cilja kod stepeništa. Kotizacija za maraton je 1.200 dinara, takmičari dobijaju vodu, majicu i ručak, tri prvoplasirana obe polne konkurencije u svakoj uzrasnoj kategoriji medalje, a apsolutni pobednici kod dama i muškaraca pehare i poklon pakete. Zajednički ručak, na čijem meniju će biti pileći paprikaš, planiran je za 12,30, a u 13 sati će se obaviti ceremonijal dodele priznanja najuspešnijima.