XS
SM
MD
LG

"Musketari" napadaju domaće trofeje

Vazdušna oaza Kraljeva, popularni Borići na Ratarskom imanju, tradicionalno su mesto početka priprema odbojkaša Ribnice. Prošle sezone „musketari“ su bili drugi na tabeli Superlige i osvojili su Kup Srbije, pa se nova sezona čeka sa mnogo više ambicija.

Ništa ne krijemo, ambicije su nam jasne. Želimo da osvojimo sve domaće trofeje, dakel Superkup, šampionat i Kup Srbije. Mislim da smo i kao klub spremni za tako nešto, a selektirali smo jako kvalitetnu ekipu da nema razloga da želimo manje od izrečenog – u svom stilu, jasno poručuje Milan Simojlović, prvi trener kraljevačke Ribnice.

Redovan prelazni rok za OK Ribnica iz Kraljeva bio je uspešan. Klub su napustili Nejtan Delgajdis koji je novi član beogradskog Partizana, Jovan Vukmirović koji je prešao u Radnički iz Kragujevca i libero Lazar Močić koji je novi član Metalac Takova iz Gornjeg Milanovca. Redove „musketara“ pojačali su Kanađanin Ksander Ketržinski na poziciji korektora, Dimitrije Pantić na poziciji primača servisa koji dolazi iz Metalac Takova, Branislav Seizović, takođe primač servisa, koji se u matični klub vraća iz subotičkog Spartaka, iskusni srednji bloker Slobodan Milovanović koji se takođe vraća iz Metalac Takova i ruski internacionalac Aleksandar Safonov koji dolazi iz Belgoroda i igra na poziciji srednjeg blokera. Posebno su srećni u Ribnici što su na teren vratili Vladu Petkovića, bivšeg zlatnog reprezentativca koji ovaj tim čini još jačim.

Ideja sa povratkom Petkovića na teren je zaživela tokom protekle sezone. On je bio deo stručnog štaba, ali je marljivo radio da dočeka ove pripreme spreman i da možemo od jednog iskusnog igrača, zlatnog reprezentativca, da dobijemo najviše. On je apsolutno zaslužio da odigra sezonu u dresu matičnog kluba i da mu se priredi pravi oproštaj,a ne da nestane sa scene kao da nije ni igrao. Zadovoljan sam selekcijom, što sam želeo to je u Ribnici. Sada je pred nama mnogo posla da dobro radimo i spremimo se za izazove nove sezone.

Odbojkaši Ribnice počeli pripreme za novu sezonu u kojoj imaju najviše ambicije

Plan i program rada je poznat?

Radićemo u Kraljevu do 31. jula kada idemo na visinske pripreme na Goč. To je naša stalna baza i mogu da kažem da je među najboljima u zemlji za pripreme. Potom se vraćamo kući, sledi odlazak u Ub koji je vrhunski turističko-sportski centar što se pokazalo i kod naše ženske reprezentacije koja se spremala za olimpijadu baš u tom gradu. Imaćemo i turneju po Ukrajini, igraćemo tamo nekoliko utakmica, a generalna proba za novu sezonu biće tradicionalni memoriajlni turnir „Dušan Bošković“ na kome će ove godine učestvovati neka od najboljih evropskih ekipa. Posle toga kreće borba za trofeje – zaključuje Milan Simojlović, trener odbojkaša Ribnice.

Prvom treningu „musketara“ prisustvovao je i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, sa svojim pomoćnikom za sport Nikolom Radevićem.

Osvetlali su obraz svim Kraljevčanima odbojkaši Ribnice koji su sezonu okončali na drugom mestu i osvojili Kup Srbije, prvi od 1978. godine. Podigli su lestvicu, organizaciono su među najboljim ekipama u regionu, sada su i jači nego lane,a vidim da je atmosfera vrhunska. Naš cilj je, do kraja mandata, da grad na Ibru dobije prvaka Srbije u loptaškom sportu i verujem i nadam se da to mogu biti odbojkaši Ribnice – naglasio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Odbojkaši Ribnice će poslednjeg dana jula otići na visinske pripreme na Goč,a u planu je i turneja po Ukrajini. Pravo lice „musketara“ videće se na tradicionalnom memorijalu „Dušan Bošković“ koji je na programu pred sam početak nove sezone.

 


18 .kolo Superliga
Novi Pazar 1 : 3 Crvena zvezda
Niš 0 : 3 Partizan Soccer
Spartak (S) 3 : 1 Mladi radnik
Vojvodina NS Seme 3 : 0 Radnički
Ribnica 3 : 0 Borac (S)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Vojvodina NS Seme 18 15 3 45
2 Ribnica 18 12 6 33
3 Niš 18 12 6 32
4 Radnički 18 11 7 31
5 Spartak (S) 18 10 8 33
6 Partizan Soccer 18 9 9 29
7 Mladi radnik 18 8 10 27
8 Crvena zvezda 18 8 10 23
9 Borac (S) 18 4 14 12
10 Novi Pazar 18 1 17 5