XS
SM
MD
LG

Večeras Španija - Italija

Utakmicom polufinala između Španije i Italije večeras se nastavlja Evropsko fudbalsko prvenstvo.

Španija je do sada postigla najviše golova na takmičenju, a u seriji je od 13 uzastopnih mečeva bez poraza, koja traje od oktobra prošle godine.

Italija sa druge strane ima seriju od 32 meča bez poraza, a ona traje od septembra 2018. godine.

U grupnoj fazi Italija nije primila nijedan gol, sa tri pobjede, da bi zatim savladala Austriju poslije produžetaka (2:1), kao i najbolju selekciju prema Fifinoj rang listi, Belgiju sa 2:1.

Iako je Španija doživjela samo jedan poraz u 29 utakmica, čini se da je u prednosti pred polufinalni meč Italija, čija se koncepcija igre promijenila od maja 2018. godine, kada je selektor postao Roberto Mančini.

Glavni igrači u odbrani Italije biće iskusni Đorđo Kjelini i Leonardo Bonuči, a njihova selekcija do sada je na turniru primila samo dva gola.

U napadu najveći problem Španija ima u činjenici da se Alvaro Morata ne nalazi u pravoj formi, dok Italija računa na Čira Imobilea i Lorenca Insinjea, strijelca drugog gola u meču protiv Belgije.

Posljednji put ove dvije selekcije veliki rezultat na nekom takmičenju ostvarile su 2012. godine, kada su igrale finale Evropskog prvenstva, a taj meč dobila je Španija sa 4:0.

U sadašnjim sastavima u odnosu na taj meč u obje selekcije igraju po dva igrača, Bonuči i Kjelini za Italiju, odnosno Đordi Alba i Serhio Buskec za Španiju.

Pobjedom bi Španija, koja ima najmladju selekciju na turniru došla do prilike da osvoji treću titulu prvaka Evrope u posljednja četiri izdanja.

Italija bi pobjedom u finale Evropskog prvenstva ušla kao favorit, bez obzira na pobjednika drugog polufinala, u kojem se sastaju Engleska i Danska.

Španija i Italija svoj polufinalni meč na Evropskom prvenstvu igraju od 21.00 na Vembliju.

Izvor:antenam.me