XS
SM
MD
LG

Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela odustalo od baraža

Kratko je trajala radost Petrovoselaca - foto: V. Jankov   

Fudbaleri Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela ubedljivo su osvojili titulu prvaka Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran, primili pehar i medalje, aplauzom su nagrađeni od vernih navijača sa tribina SC Jedinstvo kraj Tise, koje su više od godinu dana zbog pandemije Kovid 19 zvrjale prazne, otvorili su šampanjac, ali je radost kratko trajala. Čim se euforija stišala, u klubu su seli i razmotrili situaciju u kojoj su se našli, posle čega je jednoglasno odlučeno da odustaju od baraža. Po pravilniku PFS Subotica, u Subotičku ligu se direktno plasiraju samo prvaci nižih liga koje su na kraju sezone imale osam učesnika. Ostali igraju baraž.

- Tačno 42 godine je Bačko Petrovo Selo čekalo da osvoji titulu prvaka i plasira se u viši strepen takmičenja, ali to se, ipak, neće dogoditi. Razočarani smo. Toliko smo želeli, a sada se ispostavilo da nismo u mogućnosti da čitav posao privedemo kraju. Niko nam nije rekao da treba da igramo baraž ako budemo prvaci i igrači su uplatili letovanja, što znači da u baražu ne bismo imali sastav koji je osvojio titulu prvaka. Nije pošteno da gurnemo „u vatru“ golobrade mladiće i posle neuspeha da njih krivimo za neuspeh, a stariji prvo ne mogu da otkažu porodična letovanja, a drugo nije ni pošteno da u amaterskom klubu to zahtevamo od njih. Ponavljam, žao nam je što je došlo do raskoraka, ali ne odustajemo od namere da igramo u višem stepenu takmičenja. Ako ne može ove godine, daćemo sve od sebe da se to dogodi naredne, veli predsednik i golman Jedinstva Tibor Ereg.

Jasno je da će iduće godine MOFL imati potrebnu kvotu od osam klubova, jer su iz Subotičke lige ispali Budućnost iz Savinog Sela i Eđšeg iz Malog Iđoša, pa će sa sadašnjih sedam međuopštinskih ligaša ispuniti uslov da prvak može direktnou viši stepen takmičenja.


Pobeda 1 : 3 Tomislavci
Sloboda 2 : 2 Mladost Radost
Jedinstvo 2 : 2 Mladost (R)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 18 14 2 2 44
2 Tomislavci 18 11 2 5 35
3 Mladost (R) 18 10 5 3 35
4 Mladost Radost 18 11 2 5 35
5 Slavija 18 5 2 11 17
6 Pobeda 18 3 3 12 12
7 Sloboda 18 0 2 16 2