XS
SM
MD
LG

Proglašeni najbolji sportisti i ekipe za 2020. godinu u opštini Aranđelovac

U Domu omladine je po 57. put održana dodela priznanja za najbolje sportiste opštine Aranđelovac u 2020. godini. Na adresu Sportskog saveza Aranđelovca pristiglo je 36 nominacija, a dodeljeno je 18 priznanja u različitim kategorijama. Treba napomenuti da je 2020. godina za sport bila specifična. Mnoga takmičenja su zbog pandemije COVID-19 bila prekinuta, pa naknadno nastavljena. Mečevi su igrani bez prisustva publike, ali su tokom prethodne godine sportisti iz grada pod Bukuljom beležili značajne rezultate u različitim selekcijama.

Prvo se prešlo na ekipne nominacije. Kod kadeta je najbolji karate klub Aranđelovac, dok je kod seniora titula najbolje ekipe pripala muškom odbojkaškom klubu Šumadija. Za najboljeg trenera u konkurenciji seniora izabrana je legendarna karatistkinja Roksanda Atanasov. Priznanje je dobio i fudbalski sudija Nikola Đorđević za ostvaren lični napredak i rezultate.

U pojedinačnoj kategoriji, najpre su dodeljene nagrade u kategoriji pionira, a najbolji su Đurđina Radojičić, članica rukometnog kluba Bekament i Stefan Radivojević, član karate kluba Knjaz. U kategoriji kadeta titulu najboljih poneli su Vladana Mitrović, članica rukometnog kluba Bekament i Jovan Radisavljević iz karate kluba Knjaz. Lana Đurić, karatistkinja i rukometaš Šamota, Uroš Avramović, su laureati u kategoriji juniora.

Na kraju, za najbolju sportistkinju u 2020. godini proglašena je karate šampionka Jovana Preković iz ekipe Knjaza, ona se ujedno plasirala na Olimpijske igre koje će biti održane ovog leta u Tokiju. Kod seniora, najbolji sportista Aranđelovca za minulu godinu je Marko Stojković, rukometaš Šamota.