XS
SM
MD
LG

Ubio se bivši igrač Milana

Seid Visina

Nekadašnji mladi fudbaler Milana i Beneventa, Seid Visin, izvršio je samoubistvo nakon što je ostavio oproštajno pismo svojim prijateljima i porodici. Kao razlog, naveo je brojne rasističke poruke koje je dobivao u posljednjih nekoliko mjeseci.

"Nisam migrant, usvojio me je jedan par, to su moji roditelji. Na svakom mjestu sam bio dočekivan sa osmjehom i poštovanjem, ali se sada sve promijenilo. Našao sam posao, ali sam morao dati otkaz, jer su stariji gosti odbijali da ih ja poslužujem. Često bi komentarisali da mladi Italijani ne mogu da dobiju posao zbog takvih kao što sam ja. Ne tražim da me žalite, ni da me sažaljevate, ali ne mogu više. To nije ništa u odnosu na ono što proživljavaju migranti koji rizikuju život kako bi otišli iz bijede i pakla Afrike, kako bi iskusili dio onoga što mi nazivamo životom", piše u oproštajnom pismu Seida Visina.

Podsjetimo, Seid je u prethodnoj sezoni igrao u četvrtoj italijanskoj ligi, u klubu pod imenom Atletico Vitalice, a ova tragična vijest objavljena je na društvenim mrežama, tačnije na Twitteru.