XS
SM
MD
LG

Srbija do pobede u Slovačkoj, na korak do SP 2021

Reprezentacija Srbije - foto: RSS

Ženska reprezentacija Srbije trijumfovala je u prvoj utakmici baraža za plasman na Svetsko prvenstvo. Izabranice Uroša Bregara savladale su Slovakinje rezultatom 26:19 (11:10) i tako napravile prvi korak ka cilju koji su postavili pred sebe.

Naša selekcija je ušla stegnuto u utakmicu, bilo je potrebno malo vremena da se sve posloži i na pauzu su otišle sa golom prednosti. Potpuno drugačija Srbija je viđena u nastavku. Čvršćom igrom u odbrani i angažovanijom u napadu u drugom poluvremenu, uz samopuzdanje koje je ekipi ulivala sigurna Jovana Risović na golu, Srbija je samo uvećavala prednost. Razigrala se posebno Jovana Kovačević koja je na kraju bila najbolji strelac ekipe sa 8 postignutih golova. Uz Kovačević, najefikasnija u ekipi je bila kapiten Katarina Krpež- Šlezak sa 6 pogodaka. U ekipi domaćina istakle su se Lanc sa 6 i Reka Bizik sa 5 postignutih golova.

Selektor Uroš Bregar je imao uspešan debi i istakao da je pobeda najvažnija:

- Malo smo izgubili samopuzdanje zog nekih promašenih zicera u prvom poluvremenu, dobili smo i neke lake golove od Slovačke, što ne bismo smeli. Onda smo se dogovorili šta moramo da promenimo i drugo poluvreme smo odigrali mnogo bolje. A kraju je pobeda najvažnija, ima još detalja i u odbrani i napadu na kojima treba raditi. Čeka nas drugo poluvreme u Srbiji za koje treba da se spremimo, da ispravimo ove greške i da bude još bolje.

Raspucana Jovana Kovačević je još motivisanija za revanš u Beogradu

- Od početka smo zali da neće biti laka utakmica, znale smo da se one neće predati, da će se boriti. U drugom poluvremenu smo nastavili da radimo ono što smo prethodnih dana isprobavali da igramo i na kraju došli do pobede. Imamo još veću motivaciju za revanš u Beogradu, ostvarili smo prvi cilj, ostvarili pobedu i sad smo još motivissnije da ostvarimo pobedu u Beogradu i plasiramo se na Svetsko prvenstvo.

Kapiten Katarina Krpež -Šlezak smtra da je potrebno još malo vremena da se sve složi kako treba:

- U početku smo bile u grču, trebalo nam je malo vremena da se opustimo, bilo je dosta grešaka, ali to je sasvim normalno jer tu je novi selektor, novi sistem, potrebno nam je malo vremena da uđemo u sve to. Mislim da je za prvu utakmicu bilo sasvim korektno, treba da ispravimo greške za drugu utakmicu. Ovo je samo prvo poluvreme, srećna sam što smo pobedile, prvi korak je napravljen. Sad nas čeka druga utakmica u kojoj moramo biti mnogo ozbiljnije i da ne pravimo te greške koje smo pravile danas.

Revanš utakmica je na programu u sredu, 21. aprila od 18 časova u SC Voždovac.

SLOVAČKA – SRBIJA 19:26 (10:10)

SLOVAČKA: Tomašević, Risović, Radosavljević 2, D. Radojević 1, Cvijić 2, Petrović, Krpež – Šlezak 6, Nikolić, Stoiljković 1, Kovačević 8, T. Radojević 1, Liščević 1, Lavko 3 , Milić, Janjušević, Dmitrović 1

SLOVAČKA: Rebicova, Rajnohova 2, Lanc 6, Habankova 3, Hudak, Konigova 1, Patrnciakova 1, Nemethova 1, Dulinova, Štefanikova, Penzes, Bujnočova, B. Bizik, Medvedova, Oguntoje, R. Bizik 5