XS
SM
MD
LG
26.03.2021 Administrator

Branko Katić na ceni u Saudijskoj Arabiji

Branko Katić (plavi dres) trener golmana - foto: instagram.com/altaawounfc

Dugogodišnji trener golmana u Crvenoj zvezdi, Branko Katić (39) sa velikim uspehom radi u Saudijskoj Arabiji. Stručnost i profesionalnost koja je uvek krasila Katića dobija potvrdu u trenutnom hitu tamošnjeg prvenstva Al-Tavonu čiji su golmani primili najmanji broj golova (20) u ovoj sezoni.

- Izuzetno sam zadovoljan uslovima za život i rad u Saudijskoj Arabiji. Imamo odličnu atmosferu u ekipi, i kroz kvalitetan rad dolaze i dobri rezultati. U poslednjih mesec dana smo stvarno u pravom momentumu, pobeđujemo u prvenstvu, ubedljivo je savladan u gostima vodeći Šabab, ostvaren je plasman u polufinale kupa gde gajimo najviše ambicije, pa onda i isplivavaju podaci poput ovog da smo kapitulirali najmanji broj puta u celoj ligi - prenosi nam Branko.

Kako se dogodilo da posle toliko vremena prihvatiš da odeš iz Crvene zvezde?

- Već sam punih 11 godina u Crvenoj zvezdi i trebala mi je promena i iskorak u seniorski fudbal, iako sam i u Zvezdi povremeno radio sa seniorima. Nisam se dvoumio nijednog trenutka kad je stigao poziv menadžera Darka Marića i njegovih saradnika. Čuo sam od ranije za Nestora El Maestra da je studiozan i profesionalan, u šta sam se i uverio prilikom dolaska. Svideo mi se ceo koncept, a pored toga u Al-Tavonu i ostatak stručnog štaba je iz Srbije - objašnjava Branko Katić.

U Al-Tavonu pored tebe pomoćnici su i Nikola Lazarević i Bojan Stamatović. U Srbiji ljudi ne znaju puno o metodama rada Nestora El Maestra.

- Odmah se primeti jedna posebna energija oko Nestora, na svakom koraku se primeti da je radio celu deceniju u Bundes ligi. Govori više jezika, poklanja ogromnu pažnju taktičkim detaljima. Ume da napravi atmosferu, ali i traži punu posvećenost kako igrača tako i nas iz stručnog štaba. Uostalom svi zajedno zaista delujemo kao jedna skladna celina, pa za nas i nisu iznenađenje dobri rezultati - hvali ceo stručni štab Branko Katić. 

Sledeća utakmica Al-Tavona je verovatno i najvažnija u ovoj sezoni, polufinale kupa Kralja 4. aprila protiv Al-Fateha.