XS
SM
MD
LG

Hal slavio u derbiju i učvrstio se na prvom mjestu, Sanderlend bolji od Portsmuta

Foto: Efl.com

Večeras je odigrano 35. kolo u Ligi 1. Kolo je obilježilo nekoliko derbija uključujući i duel dvije prvoplasirane ekipe.

Piterboro je na svom terenu dočekao lidera, ekipu Hal Sitija. Golom Brauna, domaći su poveli. Do kraja prvog poluvremena, dosta toga se promijenilo. Prvo je Burk pogodio za 1-1 da bi u završnici prvog poluvremena Hamilton dobio crveni karton. U nastavku, Hal koristi igrača više te golovima Luisa-Potera te Vilksa iz penala, dolazi do pobjede rezultatom 3-1.

Poraz Piterboroa nije iskoristio Linkoln. Linkoln je odigrao 1-1 kod Ipsviča. Linkoln je poveo golom Rodžersa da bi Vilson u 72. minuti pogodio za 1-1. U derbiju dva velikana, Sanderlend je kao gost savladao Portsmut sa 2-0. Golove za goste postigli su Vajk u 17. te Džons u 56. minuti.

Sa fantastičnim rezultatima nastavio je i Barton Džimi Flojd Haselbanka. Barton je golom Bostvika savladao Vimbldon u gostia sa 1-0. Do bitne pobjede u borbi za opstanak došao je i Vigan. Vigan je golovima Solomon-Otabora i Tilta savladao Plimut u gostima sa 2-0.

Hal je prvi sa 65 bodova, tri manje ima Piterboro dok Linkoln ima 61. Na dnu su Nortepton sa 32, Svindon sa 31, Vimbldon 30 a Rocdejl ima 28 bodova.