XS
SM
MD
LG

Piterboro se učvrstio na prvom mestu, golijada u Plimutu

Foto: EFL.com

Danas je odigrano 32. kolo u Ligi 1 Bilo je zanimljivih ali i veoma efikasnih mečeva.

Lider na tabeli, ekipa Piterboroa, dočekao je Vigan. Gosti su poveli golom Asgarda. Međutim, u periodu od 82. do 85. minuta, domaći dolaze do preokreta sa dva gola Klark-Herisa. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata te je ostalo 2-1.

Lider je povećao prednost jer je drugoplasirani Linkoln poražen kod Plimuta sa 4-3. Domaći su poveli golovima Votsa i Majera da bi Mekgrandls vratio goste u igru. Međutim, Horhe Grent sa dva penala donosi preokret gostima u nastavku susreta. Golom Konora Grenta, Plimut je došao do 3-3. U prvoj minuti sudijske nadoknade, Edvards je pogodio za 4-3 i pobjedu Plimuta.

Hal je bio ubjedljiv kod ekipe Vimbldona i slavio sa 3-0 golovima Magenisa, Burka i Vilksa. Kru i Sanderlend odigrali su sjajan meč. Porter i Loveri donijeli su vodstvo Kru Aleksandri. U nastavku susreta, gosti su se ipak izvukli. Prvo je Džons pogodoio za 2-1 da bi Megvajer pogodio za 2-2. Portsmut nije uspio savladati Džilingem. Poveli su golom Radžeta ali je Oliver pogodio za 1-1. 

U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati. Bristol Rovers savladao je Šruzburi sa 2-1 baš kao i Svindon Nortemptona. Blekpul je savladao Čarltona sa 3-0 u gostima a Barton Oksforda sa 2-0. Ipsvič je sa 2-1 savladao Donkastera dok su Flitvud i Akrington te Donsi i Oksford odigrali 1-1.

Piterboro je lider sa 61 bodom dok Linkoln ima 57 a Hal 56. Treba reći da prva dva tima imaju dva meča manje od Hala i na sjajnom su putu da nakon tih mečeva budu na korak od Čempionšipa. Na dnu su Vigan sa 27 te Nortempton sa 26 bodova.