XS
SM
MD
LG

FON efikasan u derbiju protiv Novog Pazara

Foto: H.D.Vujanović

U derbiju proleća u hali Šumice sastali su se FON i Novi Pazar. Dve trenutno najbolje futsal ekipe u Srbiji su bile u prilici da u međusobnom susretu odluče o prvom mestu i prednosti domaćeg terena pred play-off. 

Počelo je burno i gosti su preko Redžovića već posle dvadesetak sekundi mogli doći u vođstvo, međutim Josimović je bio siguran na golu. Uzvratio je Radovanović u 3. minutu poslavši strahovitim volej udarcem loptu u rašlje za vođstvo domaćina. U istom munutu snalažljivi Pršić smešta loptu u gol gostiju za vođstvo FON-a od 2:0, a lopta je na putu ka mreži zakačila Mutavdžića. U 7. minutu je već 3:0, posle sjajne akcije Mihića i Radovanovića, ovaj drugi je bio siguran egzekutor. FON je nastavio sa napadima, a Pršiću je u tri navrata Mujović odbranio šuteve.

A onda, Milosavljević iz brzog kontranapada u 9. minutu smanjuje rezultat. Dva minuta kasnije Mutavdžić pogađa stativu gola domaćih i propušta da meč uvede u još veću rezultatsku neizvesnost. Gosti preuzimaju igru i u 13. minutu Ramić se našao oči u oči sa golmanom domaćih, međutim sa 8 metara je šutirao pravo u njega.

Reprezentativac Pršić se obrukao na drugoj strani u 15. minutu, kada izbija sam pred golmana gostiju i sa 4 metra ne realizuje stopostotnu šansu, ponovo Mujović izlazi kao pobednik. Potom penal sa 10 metara za FON u 18. minutu, Pešić ne uspeva da pretvori u gol.
Jovanović u istom minutu sa šesterca šalje loptu preko praznog gola domaćih, iz situacije kada je teže bilo promašiti nego pogoditi, dok Mutavdžić u poslednoj sekundi poluvremena pogađa sa 8 metara prečku, pa se na odmor odlazi sa prednošću domaćina od dva gola.

Drugo poluvreme počinje snažnim udarcem, danas sjajnog Pršića iz blizine, ali je Mujović na mestu. Odmah zatim gosti još jednom maše prazan gol, ovog puta Mutavdžić sa nekih 7 metara. U 23. minutu Mutavdžić pronalazi samog Redžovića na dva metra od gol linije i ovom nije bilo teško da poturi nogu i realizuje šansu. 
Radost gostiju je kratkog daha, u istom minutu domaći postižu četvrti gol. Radovanović šutira sa 12 metara, a Petrašević na 2 metra ispred golmana gostiju potura nogu i skreće loptu neodbranjivo u gol. Peti gol za domaće postiže Pavlović u 25. minutu posle kornera i FON ponovo odlazi na tri razlike. Igra gostiju se na trenutak raspala, a domaći igrač Pešić u 28. minutu postiže svoj prvi, a šesti pogodak za studente.

Gosti zatim prelaze na igru sa 5 igrača u polju, a to im se sveti u 30. minutu kada Lazić jednu oduzetu loptu sa centra šalje u prazan gol. U 33. minutu Pavlović sa 3 metra uspeva da promaši prazan gol gostiju, koji se u drugom poluvremenu nisu mogli prepoznati, naročito posle četvrtog primljenog gola.
Sadović je u 36. minutu uspeo da smanji rezultat i koliko toliko ublaži poraz. Domaći do kraja čuvaju loptu u svom posedu, igraju mirno i utakmicu pobedonosno privode kraju. Večeras je viđen vrhunski futsal i sa velikim nestrpljenjem se očekuje sama završnica prvenstva i play-off, gde se nadamo da će biti puno ovako uzbudljivih i kvalitetnih mečeva.

FON - NOVI PAZAR 7:3 (3:1)

SALA: USC Voždovac-Šumice. GLEDALACA: Bez prisustva publike. SUDIJE: Radojčić Petar i Jakšić Aleksandar. STRELCI: Radovanović 3.min i 7.min, Pršić 3.min, Petrašević 23.min, Pavlović 25.min, Pešić 28 i Lazić 30.min (FON), Milosavljević 9.min, Redžović 23.min i Sadović 36.min (Novi Pazar). ŽUTI KARTONI: Lazić (FON), Redžović (Novi Pazar).
FON: Josimović, Lazić, Radovanović, Pešić, Pršić - rezerve: Vulić, Krasnić, Brkić, Borisavljević, Petrašević, Pavlović, Mihić, Stanković, Mandić.
NOVI PAZAR: Mujović, Aleksić, Redžović, Milosavljević, Mutavdžić - rezerve: Kolašinac, Vukadinović, Sadović, Miraljemović, Hot, Stojčevski, Ramić, Jovanović.


12 .kolo Prva Futsal liga
FON 7 : 3 Novi Pazar
Nova Pazova 3 : 5 Konjarnik
Vranje 7 : 1 Crvena zvezda
Zemun Samo pravo 1 : 0 Kalča
Winter sport 5 : 2 Ekonomac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 FON 12 10 1 1 31
2 Winter sport 12 9 0 3 27
3 Novi Pazar 12 8 2 2 26
4 Vranje 12 8 1 3 25
5 Crvena zvezda 12 5 1 6 16
6 Konjarnik 12 5 1 6 16
7 Kalča 12 5 0 7 15
8 Zemun Samo pravo 12 4 1 7 13
9 Nova Pazova 12 2 0 10 6
10 Ekonomac 12 0 1 11 1