XS
SM
MD
LG

Godina u znaku košarkašica i kajakaša

Najbolja sportistkinja grada na Ibru za 2020. godinu Dragana Gobeljić, kapiten ŽKK Kraljevo

Sportski savez grada Kraljeva je skormnom svečanošću i poštujući mere kriznog štaba usled aktuelne epidemiološke situacije, u gradskoj kući zaključio je 2020. godinu i proglasio najbolje u oblasti sporta. Svečanost je počela minutom ćutanja čime je odata počast svim bivšim sportistima, trenerima i sportskim radnicima koji su preminuli u prošloj i početkom ove godine.

Ostavili smo kovid godinu koja je po mnogo čemu bila teška, specifična, mnoga takmičenja su prekinuta, nije bilo pobednika, na kraju nije bilo ni Olimpijade. Ipak, u Kraljevu imamo čime da se ponosimo i zato nismo prekidali tradiciju da proglasimo najbolje i zahvalimo im se na svemu što su uradili u 2020. godini za naš grad – rekao je pozdravljajući prustne Miloš Simović, predsednik Sportskog saveza grada Kraljeva.

Najbolja sportistkinja grada Kraljeva za 2020. godinu je Dragana Gobeljić, kapiten ŽKK Kraljevo. Svojom igrom je doprinela da „malene“ osvoje Kup Srbije, prvi nacionalni trofej u istoriji loptaških sportova u gradu na Ibru posle 42 godine.

Iskreno, prijatno sam se iznenadila ovom nagradom, posebno jer nisam iz Kraljeva. Ipak, ovo mi je druga sezona kako nastupam za Ženski košarkaški klub Kraljevo i moram da istaknem da sam ovde zaista prezadovoljna. Od saigračica, preko trenera do cele uprave, klub je na jednom zavidnom nivou i radi se maksimalno. Kao profesionalnom sportisti za mene je to velika čast i podstrek da nastavim da radim još bolje i želim da sa klubom osvojim sve što se može. Naravno, ovo nije samo moje priznanje, već i celog tima, jer košarka je kolektivni, timski sport. Uvek stavljam ekipu ispred sebe, pre tih pojedinačnih nagrada, jer bez njih ne bih uspela - rekla je košarkašica ŽKK Kraljevo i najbolja sportistkinja grada za 2020.godinu, Dragana Gobeljić.

Nagrada za najbolju ekipu u 2020. godini pripala ŽKK Kraljevo - priznanje u ime kluba primila Tatjana Živanović direktorka kluba

I najbolja sportska ekipa grada u 2020. godini je ŽKK Kraljevo, razumljivo jer osvojeni trofej ima poseban značaj. Priznanje je iz ruku gradonačelnika dr Predraga Terzića, u ime kluba primila je Tatjana Živanović, direktor ŽKK Kraljevo.

Najbolji sportista grada Kraljeva za 2020. godinu je Pavle Zdravković, trostruki prvak države u kajaku na divljim voodama, član KK Ibar.

Kajakaš Pavle Zdravković najbolji sportista Kraljeva u 2020. godini

Počastvovan sam ovim poriznanjem što je kruna dosadašnjeg rada, odricanja i ostvarenih rezultata. Drago mi je da sam na ovaj način stao u red sa velikim imenima u klubu koja su takođe ponela ovo laskavo prizanje prethodnih godina i decenija. Imao sam izuzetno uspešnu godinu, verujem da mogu i bolje u narednoj i daću sve do sebe da ponovo budem kandidat za sportistu godine – naglasio je Pavle Zdravković, kajakaš Ibra i najbolji sportista Kraljeva u 2020. godini.

Priznanje za najboljeg sportskog radnika dobio je Dragan Simović, dugogodišnji rukometni sudija, predsednik RS Raškog okruga i poslednjih godina direktor takmičenja Prve lige grupa „Zapad“.

Miloš Miladinović iz Biciklističkog kluba Metalac proglašen je za najboljeg trenera u 2020. godini u kojoj su kraljevački biciklisti briljirali na domaćim i međunarodnim trkama.

U pionirskoj konkurenciji najbolji su članovi Kajak kluba Ibar, Vuk Bazić i Anja Bogdanović, dok je njihova klupska drugarica Željana Čingelić najbolja kadetkinja, a najbolji kadet je velika atletska nada i atletski šampion Andrija Popović. Jovana Miladinović (AK Kraljevo) je najbolja juniorka u 2020. godini, dok je Miloš Mirković (AMSK KV Rejsing tim) državni prvak u klasi „mali N“ najbolji junior.

Teška, ali bogata 2020. godina - svi kraljevački laureati na jedmom mestu

Posebno priznanje uručeno je OŠ „Dimitrije Tucović“ i učitelju Borisu Garoviću za dostignuće ekipe na Sportskim igrama mladih na nivou Srbije i regiona u igri „Između dve vatre“. U rangu posebnih priznanja, drugim rečima priznanje za životno delo dobio je košarkaška legenda Kraljeva Vladimir Dašić. Sportski savez grada Kraljeva je posebno priznanje uručio dr Predragu Terziću, gradonačelniku Kraljeva za najbolji odnos prema sportu i za izuzetan doprinos i podizanje kraljevačkog sporta.

Vredno priznanje, meni posebno drago jer je od sportista. Imali smo tešku 2020. godinu, ali uspešnu. Košarkašice osvojile Kup, za mene i titulu koja im nije dodeljena. Košarkaši Sloge se vratili u KLS, rukometaši Metalca postali članovi Super „B“ lige, fudbaleri Sloge su u Prvoj ligi Srbije. Divno je videti kraljevačku mladost, ovu decu koja su državni prvaci, koja naš grad poredtavljaju na najbolji način. Zbog njih i onih koji dolaze, drago mi je da smo povećali budžet za sport na 100 miliona dinara što je rekordan iznos u istoriji Kraljeva. Postavili smo i cilj da do 2024. godine dobiojemo šampiona države u nekom ekipnom sportu. I uveren sam, da ćemo u tome uspeti – naglasio je dr Predrag Terzić uz gromoglasan aplauz prisutnih.

Sportski savez grada Kraljeva se na poseban način zahvalio pojedincima i ustanovama koje su značajno pomogle rad krovne sportske organizacije u gradu na Ibru.