XS
SM
MD
LG

Zvezda za gol bolja na Banjici

Foto: H.D.Vujanović

Za kraj duge i specifične jesenje sezone ostala je utakmica osmine finala Kupa Srbije između Rada i Crvene Zvezde. Rad je prvenstvo završio porazom, pre dva dana kod kuće, od Spartaka i na tabeli zauzima 17. mesto sa 16 osvojenih bodova,  dok je Crvena Zvezda ubedljivo prva ispred Partizana sa 9 bodova prednosti, a ujedno se plasirala u šesnaestinu finala Lige Evrope, gde se u februarskom dvomeču sastaje sa slavnim Milanom. Velikih 5 meseci priprema, treninga i utakmica su iza igrača, puno fizičkih napora i odricanja zbog situacije sa kovidom, pa se od igrača danas nije očekivao nekakav spektakularan meč, već igra na suvi rezultat i prolazak u naredno kolo Kupa.

Naprotiv, počelo je veoma burno, Rad je poveo već u 4. minutu. Radunović je evro golom sa oko 20 metara loptu smestio u rašlje nemoćnog Popovića za 1:0. Zvezda potom preuzima inicijativu, a Spiridonović u 17. minutu izjednačuje rezultat udarcem sa 18 metara po zemlji u malu mrežu. Isti igrač je dobro zagrejao dlanove Markoviću u 22. minutu, šutem iz slobodnjaka sa nekih 20 metara.

Potom je nastupio period igre kada se ništa zanimljivo nije dešavalo, igralo se uglavnom između dva šesnaesterca, kao da je nestao onaj početni elan. Tako je bilo do pred kraj poluvremena kada Boaći nakon izvedenog slobodnog udarca Radulovića u 41. minutu biva najviši u skoku, ali lopta posle njegovog udarca glavom završava desetak centimetara kraj leve stative.

Prvo uzbuđenje u nastavku je viđeno u 52. minutu kada Tučević sa 7-8 metara šutira glavom, ali samo u spoljni deo mreže gola Zvezde. Na drugoj strani je uzvratio u 57. minutu Boaći, nakon njegovog šuta glavom, siguran na golu je Marković. 

Zvezda dolazi u vođstvo u 60. minutu,  posle lepog prodora Radulovića po boku, uposlio je kao na tacni Krstovića, ovom nije bilo teško da sa par metara ubaci loptu u prazan gol. Rad ima veliku šansu da izjednači u 72. minutu, posle udarca iz ugla Stojsavljević pogađa prečku. Spiridonović uzvraća 6 minuta kasnije pogodivši stativu šutem sa 12 metara. Ciger je u 86. minutu izlomio Radulovića na krilu i uposlio na 2 metra od gola Jovanovića čiji šut refleksno brani Popović i donosi Zvezdi prolazak dalje. 

Sjajnu polusezonu na rezultatskom planu Crvena Zvezda je zatvorila plasmanom u četvrtfinale nacionalnog Kupa i igrači već koliko sutra idu na zaslužen tronedeljni odmor, dok Građevinarima preostaje da u nastavku prvenstva akcenat stave na očuvanju superligaškog statusa.

RAD - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1)

STADION: Kralj Petar Prvi. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Šegrt Jovan. POM.SUDIJE: Banović Bojan i Miškeljin Miloš. STRELCI: Radunović 4.min (Rad), Spiridonović 17.min i Krstović 60.min (C.Zvezda). ŽUTI KARTONI: Miličković, Ilić, Trifunović i Ciger (Rad), Pavkov (C.Zvezda).
RAD: Marković, Gazivoda (Trifunović), Jovanović, Ciger, Miličković (Đorić), Busnić, Riznić (Damnjanović), Stojsavljević, Ilić (Tanović), Tučević (Radivojević), Radunović. 
CRVENA ZVEZDA: Popović, Degenek (Pankov), Pavkov (Krstović), Boaći, Simić (Ivanić), Nikolić (Gajić), Eraković, Sanogo, Radulović, Spiridonović (Vukanović), Gobeljić.