XS
SM
MD
LG

Bez Kataija i na Hofenhajm

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom u Belgiji nad ekipom Genta gotovo da su obezbedili plasman u nokaut fazu UEFA Lige Evrope. Meč u Gentu crveno-beli su odigrali bez čak petorice standardnih fudbalera. Iz raznoraznih razloga trener Dejan Stanković nije mogao da računa Aleksandra Kataija, Milana Rodića, Gelora Kangu, Seku Sanoga i Marka Gobeljića. Samim tim mora se postaviti pitanje ko će od njih biti na raspolaganju treneru Stankoviću za predstojeći duel 5. kola grupe „L“ Lige Evrope kada će na našem najvećem stadionu gostovati nemački Hofenhajm.

Oporavak dva bitna igrača Aleksandra Kataija i Gelora Kange ide prilično sporo. Gabonac možda bude spreman, a reprezentativac Srbije mora do daljnjeg da bude na bolovanju. Napredak u oporavku je evidentan kod Marka Gobeljića, a ako bude negativan na koronavirus u pogon se vraća Milan Rodić i zauzeće svoje mesto pored leve aut linije.

Udarac u Belgiji je dobio strelac prvog gola Njegoš Petrović, ali nije ništa ozbiljno. Kaznu je odradio Seku Sanogo i biće u startnoj postavi u borbi za overu evropskog proleća.

Susret između Crvene zvezde i Hofenhajma na programu je u četvrtak 3. decembra na stadionu „Rajko Mitić“ sa početkom od 18:55 časova.


Hoffenheim 4 : 1 Gent
Slovan Liberec 0 : 0 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Hoffenheim 6 5 1 0 16
2 Crvena zvezda 6 3 2 1 11
3 Slovan Liberec 6 2 1 3 7
4 Gent 6 0 0 6 0