XS
SM
MD
LG

Zvezda nadigrala Nišlije

Foto: H.D.Vujanović

Sastav Zvezde pokošen kovidom, sa samo 8 igrača u protokolu, nije puno obećavao pred današnji susret. Međutim već posle 15 sekundi igre Davor Popović propušta stopostotnu šansu, nakon dodavanja Stojčevskog, sa 3 metra loptu šalje iznad gola. U jeku napada domaćih, kapiten gostiju Ilić je hteo da prebaci loptu sa levog na desno krilo, na nju je natrčao Perić i poslao je u sopstveni gol. Igrao se 5. minut.

Rano vođstvo nije sputalo domaće igrače, naprotiv, krenuli su sa još žešćim atacima, a Perić u 8. minutu iz dva pokušaja sa samo 2 metra ne uspeva da savlada golmana gostiju Pavlovića koji čudesno brani. Nekoliko desetina sekundi kasnije Perić je bio asistent, a Davor Popović strelac za zasluženo izjednačenje.

U nastavku Marko Ilić u 13. minutu za goste ima šansu, lopta posle njegovog udarca završava na stativi, dok domaći uzvraćaju preko Milosavljevića, Stojčevskog, Bojana Popovića i Kopanje, ali njihovi udarci su ili neprecizni ili ih brani golman gostiju Pavlović. Poslednju priliku za Zvezdu u prvom delu ima Stojčevski u 20. minutu, njegov šut sa 7-8 metara iskosa pogađa stativu.

Nišlije su mnogo bolje otvorile drugo poluvreme, Marko Ilić je pogodio prečku u 24. minutu, potom šanse propuštaju Radenković i Nedeljković, dok kapiten domaćih Perić umalo nije bio opet tragičar, pogodivši glavom sopstveni okvir gola. 

Kada su se gosti ispucali, u zadnjih 10 minuta Zvezda preuzima stvari u svoje ruke, kontrolu na terenu i materijalizuje šanse. U 31. minutu Marinković šutira snažno sa 5 metara, vrhunska odbrana nogom gostujućeg golmana. Minut kasnije Perić je iz kornera sjajno pronašao Marinkovića koji je utrčao i sa par metara loptu prosledio u gol.

Gosti posle primljenog pogotka prelaze na igru sa 5 igrača u polju što im se sveti, jer Zvezda preko Milosavljevića u 34, a potom i Kopanje u 36. minutu iz brzih kontri obezbeđuje pobedu. Do kraja susreta Zvezda je mogla postići još golova, ali Stojčevski koji u dva navrata izlazi sam pred Pavlovića, ne uspeva da se upiše u strelce, gostujući golman oba puta izlazi kao pobednik.

Ovom pobedom, iako sa skraćenim rosterom, Zvezda je na tabeli preskočila Nišlije i stekla neophodno samopouzdanje pred utakmicu u sredu koju u okviru Lige Šampiona igra u Parizu. Protivnik joj je prvak Francuske, Asnier Vilnev, u kojem između ostalih zvezda nastupaju Portugalci, Rikardinjo i Bruno Koeljo. Pa srećno Zvezdo i da nas dostojno reprezentuješ u Evropi.

CRVENA ZVEZDA - KALČA 4:1 (1:1)

SALA: Ranko Žeravica. GLEDALACA: Bez prisustva publike. SUDIJE: Stanković Dalibor i Martinović Marko. STRELCI: D.Popović 8.min, Marinković 32.min, Milosavljević 34.min i Kopanja 36.min (C.Zvezda), Perić 5.min (a.g.) (Kalča). ŽUTI KARTONI: Stojčevski i Marinković (C.Zvezda).
CRVENA ZVEZDA: Radmanović, Perić, D.Popović, Stojčevski, Milosavljević - rezerve: Marinković, B.Popović, Kopanja.
KALČA: P.Pavlović, Stanković, Đorđević, Nedeljković, Ma.Ilić - rezerve: M.Pavlović, Ml.Ilić, Stevanović, Kocić, Radenković, Stojanović.


FON 6 : 2 Vranje
Nova Pazova 5 : 4 Zemun Samo pravo
Novi Pazar 2 : 1 Winter sport
Konjarnik 3 : 2 Ekonomac
Crvena zvezda 4 : 1 Kalča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Pazar 8 7 1 0 22
2 FON 8 6 1 1 19
3 Vranje 8 5 1 2 16
4 Winter sport 8 5 0 3 15
5 Crvena zvezda 8 4 1 3 13
6 Kalča 8 4 0 4 12
7 Konjarnik 8 3 1 4 10
8 Nova Pazova 8 2 0 6 6
9 Zemun Samo pravo 8 1 0 7 3
10 Ekonomac 8 0 1 7 1