XS
SM
MD
LG

Novi poraz Redinga, Votford u sjajnom meču bolji od Stouka

Foto: Sky Sports

U Čempionšipu nema stajanja. Tokom sedmice odigrano je deseto kolo.

Reding Veljka Paunovića upisao je drugi vezani poraz. Nakon poraza od Koventrija, sada su izgubili iod Prestona na svom terenu. Preston je slavio sa 3-0 a strijelci su bili Sinkler, Ris i Pots. Drugi srpski menažder, Vladimir Ivić, upisao je pobjedu. Njegov Votford u sjajnom meču dobio je Stouk sa 3-2. Gosti su poveli preko Flečera a Kleverli i Pedro donijeli su preokret domaćima. Ipak, Pauel je pogodio za 2-2. Pobjedu Votfordu donio je Sar pogotkom za 3-2.

Drugu pobjedu zaredom upisao je i Vikomb. Birmingem je poveo golom Robertsa ali golom Kašketa i autogolom Pedersena, gosti su došli do pobjede 2-1. U ostalim susretima večeras, Luton je kao gost savladao Roterama sa 1-0 a Kvins Park ekipu Derbija. Notingem je sa 2-1 savladao ekipu Koventrija.

Od utakmica koje su odigrane u utorak, izdvojimo pobjedu Šefild Vensdeja nad Bormutom i to golom Benana iz penala. Brentford i Svonsi odigrali su 1-1. Domaći su poveli golom Tonija da bi Aju donio bod gostima. Norič i Milvol odigrali su 0-0.

Reding je prvi sa 22 boda, Svonsi ima 19 a Norič i Votford po 18. Vikomb na dnu ima sedam, Derbi šest a Šefild pet bodova.