XS
SM
MD
LG

Šampion zaustavio zahuktale Pazarce

Foto: H.D.Vujanović

Gost šampionu Srbije na Novom Beogradu je bio lider ovogodišnjeg dela prvenstva Novi Pazar koji je u dosadašnja 4 kola osvojio maksimalan broj bodova. Na drugoj strani Crvena Zvezda je startovala promenljivo, sa dva poraza kod kuće i dve pobede na strani i zauzimala 6. mesto.
Samo što je počeo susret iz prve akcije Zvezda dolazi u vođstvo. Milosavljević je uputio sa 8 metara prizeman šut, lopta završava u mreži kraj same stative. Gosti potom blokom na Zvezdinoj polovini ne dozvoljavaju protivniku da razvije napade, a iz uigranih akcija su u par navrata ostajali jedan na jedan sa golmanom Radmanovićem. Iz jedne takve akcije su izjednačili u 8. minutu preko Redžovića.
Zvezda se više oslanjala na individualno umeće Perića i Milosavljevića, dok su gosti više trčali, bili pokretljiviji i držali loptu u nogama. Kod gostiju je Ramić bio najaktivniji sa 4 udarca na gol, dok su Sadović u dva navrata i Milovac takođe uputili snažne udarce ka golu Zvezde, ali su bili neprecizni. Kod Zvezde je Perić šutirao 3 puta na gol gostiju, u 14. minutu iz slobodnjaka sa 14 metara pogodio stativu, zatim Stanojević i Bojan i Davor Popović, međutim ili su bili neprecizni ili je večeras sjajni Mujović odbranio.
U drugom poluvremenu druga priča, Zvezda je dosta agresivnija, sada ona više napada i vrši jači presing na gostujuće igrače. Domaćin iako bolji ostaje bez završnog udarca, Milosavljević u tri navrata upućuje snažne udarce sa 8-9 metara neprecizno. Za razliku od njih gosti preko Redžovića u 27. minutu dolaze u vođstvo iz preslikane akcije kao kod prvog pogotka. 
Zvezda nastavlja sa šutevima i ima veliku želju za izjednačenjem, ali Bosnić, Davor Popović i Perić ne mogu da savladaju hobotnicu na golu gostiju, a Bojan Popović u 32. minutu sa oko 12 metara pogađa stativu. Aleksić, Redžović i Sadović iz brzih kontri imaju lepe prilike da Zvezdi zadaju završni udarac, ali golman Radmanović se nije sa time slagao bravurozno intervenišući.
Na kraju domaćin ipak dolazi do zasluženog boda preko kapitena Perića u 38. minutu. Posle izrađene akcije ostavši sam na 5 metara zakucao je loptu pod prečku. Rezultat 2:2 je najpravedniji ishod ove na oko veoma dobre i uzbudljive utakmice. Pazarci su sačuvali čelo tabele, dok je Zvezda osvojila prvi bod kao domaćin, što je veoma zanimljiv kuriozitet.
Sledeće nedelje zbog zamene domaćinstva Zvezda ponovo igra kod kuće u gradskom derbiju protiv Konjarnika, dok Novi Pazar kao apsolutni favorit dočekuje niški Kalča.

CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR 2:2 (1:1)

SALA: Ranko Žeravica. GLEDALACA: Bez prisustva publike. SUDIJE: Minić Aleksandar i Nikolić Oliver. STRELCI: Milosavljević 1.min i Perić 38.min (C.Zvezda), Redžović 8. i 27.min (Novi Pazar). ŽUTI KARTONI: Perić, Kopanja i Stojčevski (C.Zvezda), Aleksić (Novi Pazar).
CRVENA ZVEZDA: Radmanović, Perić, D.Popović, Milosavljević, Stanojević - rezerve: Vulić, Marinković, Bosnić, B.Popović, Kopanja, Stojčevski.
NOVI PAZAR: Mujović, Aleksić, Redžović, Vukadinović, Mutavdžić - rezerve: Rašljanin, Milovac, Sadović, Miraljemović, Ramić.


Konjarnik 2 : 2 FON
Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
Kalča 4 : 0 Nova Pazova
Ekonomac 2 : 2 Vranje
Winter sport 5 : 2 Zemun Samo pravo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Pazar 5 4 1 0 13
2 Winter sport 5 4 0 1 12
3 FON 5 3 1 1 10
4 Vranje 5 3 1 1 10
5 Kalča 5 3 0 2 9
6 Konjarnik 5 2 1 2 7
7 Crvena zvezda 5 2 1 2 7
8 Zemun Samo pravo 5 1 0 4 3
9 Ekonomac 5 0 1 4 1
10 Nova Pazova 5 0 0 5 0