XS
SM
MD
LG

Mačva zaustavljena, Metalac u osmini finala Kupa

U utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije, šabačka Mačva je poražena od ekipe Metalca rezultatom 1:2 (0:0). U prvom delu igre i pored prilika na obe strane, mreže su ostale mirne. Na startu drugog poluvremena do vođstva dolaze gosti pogotkom Milisavljevića u 49.minutu, a sa bele tačke rezultat je poravnao Ivan Obrovac u 57.minutu susreta. Plasman u osminu finala Kupa Srbije za Metalac obezbedio je gol Arambašića u 76. minutu.

Dragan Aničić: „Čestitam Metalcu na pobedi, ali i mojim momcima na zalaganju, jer kao i na prošloj utakmici u Lučanima i danas mislim da smo ostavili utisak, imali smo pet-šest novih igrača. Generalno, šteta, možda smo zaslužili i više, kao i na prošlom meču. Prilike koje stvarno treba da realizujemo, mi ne uspevamo i onda usledi kazna. Okrećemo se novoj utakmici, nastavljamo superligaško prvenstvo već u nedelju. Probaćemo da ponovimo igru od danas, ali da budemo konkretniji, ubojitiji u napadu i da zabeležimo pobedu.“

Žarko Lazetić: „Čestitam ekipi Mačve na fer i korektnoj igri i želim im uspeh u nastavku prvenstva, da izađu iz teške situacije u kojoj se trenutno nalaze, jer moj kolega, ekipa Mačve i ovaj grad zaslužuju bolje. Što se tiče utakmice, mislim da smo odigrali meč sa karakterom, jer smomalo promenili igrače, krenuli sa šest jako mladih momaka i s obzirom na te okolnosti mogu da budem zadovoljan kako se utakmica odvijala i naravno kako se završila. Kolega Aničić je malo promenio formaciju, izađli su kako nismo očekivali, trebalo nam je malo vremena da se priviknemo na te okolnosti, jer smo imali i novog golmana. Na početku meč smo bili malo smušeni, ali kako je odmicalo vreme, bili smo sve bolji. Ono što me posebno raduje i pored tih promena, ulaskom igrača sa klupe nije nam padao ritam i na kraju nam se to i isplatilo.“

Mačva: Perić (g), Pejović, Obrovac (Ivić 63), Ortiz (Zukanović 81), Mihajlović (Knežević 63), Marković, Dabić, Mijailović, Dukić (Tripković 70), Ristivojević, Božić (Adamović 63). Žuti kartoni: Mihajlović 34, Ortiz 37, Knežević 83.  

Metalac: Savić (g), Pecelj, Maksimović (Arambašić 67), Vasiljević, Kokir (Antonijević 67), Zoćević, Rogač, Milisavljević (Gočanin 90), Milićević (Mlađović 90), Vlalukin, Mbongu (Grbović 79). Žuti kartoni: Kokir 45, Pecelj 78.

U okviru superligaškog prvenstva, fudbaleri Mačve u nedelju, 25.oktobra dočekuju Napredak iz Kruševca.

Pr Ana Acan