XS
SM
MD
LG

Nikola Puača debitovao pobedom!

Mnogo se toga dogadjalo u Radničkom i oko Kluba tokom priprema i u proteklih sedam kola. Da li je došlo vreme da pirotski prvoligaš odigra meč sa mnogo više energije, bez ikakvih primesa bilo čega "vanfudbalskog"?

Bila je ovo dilema koja je postojala pre utakmice.

Da je dogorelo i da fudbaleri moraju da pokažu sve ono što su sa Čelarom mesecima radili, došlo je poslednje vreme!

Bilo je neophodno da konačno produkuju njegov rad ne samo taktički dobrom igrom u polju, već i da u igru unesu više htenja, vere u sebe, energije, borbenosti.

Od prvog trenutka, videla se rešenost. Delovali su agresivnije, bili su spremni da odigraju presing na polovini protivnika, da uklizaju, da ih ima, kako se to kaže da bi stigli do rezultata! I bilo ih je.

9. minut sve je uradjeno dobro, Petrov je odigrao preciznu loptu na deset metara od gola,Starinja Petrović, fudbalski znalac, iskusan fudbaler, kao da se uplašio pozicije. Oči u oči, šutirao je u Šćekića! Kakva prilika!

14. minut brzonogi Aleksa Kostić Milutinović je za kratko vreme imao dva prodora. U prvom povratna sa korner linije, nije "pročitana". Drugi napad, želeo je da iznenadi Šćekića, šutirao je na prvu stativu, pogodio je mrežu sa spoljne strane!

Gosti su igrali dobro, otvoreno, bez respekta. U njihovim redovima ima fudbalera izrazitih sposobnosti za organizaciju igre, zadnja linija dobro postavljena, u napadu se stalno tražio korpulentni Nikola Dišić.  

32. minut Uroš Mirković je sebi napravio prostor, ciljao je u ugao, Šćekić je ponovo bio siguran.

38. minut gol Nikola Dišić 0:1- centaršut sa desne strane, loša procena fudbalera Radničkog, visoki Dišić snažno je ciljao glavom, Marko Trkulja nije mogao da spasi najgore.

Utisak posle prvog poluvremena da je rezultatski moglo bolje. Domaći su imali problem da oganizuju konkretnije napade i šalju  upotrebljive lopte za usamljenog Strahinju Petrovića, koji je u prvom delu bio jedini istureni napadač. Ne retko, ali uz mnogo problema, pokušavali su da pomažu Mirković, Petrov. Kostić Milutinović i Mančić iz drugog plana.

Zašto se uspešni strateg Milan Kuljić odlučio za oprezniju igru u nastavku, zašto je poslao u svlačionicu Dišića koji je bio permanentna opasnost, to on najbolje zna. Napunio je sredinu terena, vratio blok nazad i tako ostavio više prostora domaćima da krenu u napade.

Novi trener Nikola Puača naložio je totalnu ofanzivu.

50. minut jednaesterac - startni napadi domaćih u nastavku doneli su i prvi važan detalj. S ledja je srušen napadač Radničkog, sigurni sudija Pavle Ilić, bio je blizu i bez dvoumljenja pokazao na penal. Niko od Beogradjana nije negodovao. Uroš Mirković ugao, je skratio zalet, poslao loptu u golmanov desni ugao.Šćekić je pročitao nameru i u padu odbio loptu koju su njegovi saigrači izbacili daleko od gola.

56. minut ponovo Strahinja Petrović i ponovo nema gola. Dobro je ciljao, kada su svi već videli loptu u desnom uglu, pogodila je stativu i završila u gol autu.

Nikola Puača se, konačno, odlučio da uvede Marka Djordjijevskog. Odlični centarfor je ne samo doneo mnogo problema gostima, već je u završnici rasteretio Strahinju Petrovića, otvorivši više prostora pred golom Šćekića. Edua je bio, takodje, bliže golu, Mirković i neumorni  Milenković. Gosti su sve više bili u problemu.

63. minut gool - Nenad Jovanović autogol!

Boža Mančić je snažno centrirao pred gol, skočio je bek domaćih, zahvatio loptu glavom ispred Djordjijevskog i poslao neodbranjivo iza ledja Šćekića. Gol u pravom trenutku. Bilo je dovoljno vremena da se rezultat preokrene.

Oba trenera odlučila su se za izmene. Čini se da je Nikola Puača, posebno uvodjenjem Djordjijevskog, ali i Miloševića nešto kasnije, Jaćimovića od početka drugog poluvremena u zadnjoj liniji, napravio bolje poteze.

73. minut Strahinja Petrović treći pokušaj. Snažan udarac sa 12 metara, dobra prilika,ali je lopta otišla preko gola.  Strahinja Petrović to obično ne promašuje. Danas ga nije htelo u tri dobre prilike.

76. minut  kontranapad gostiju, Jeremić je pobegao, otišao isuviše levo, šutirao u prazan gol, Bojan Dojkić je "uklizao" i telom izbacio loptu u korner na pola metra od gol linije. 85. minut Edua je bio u prilici, ali nije uspeo da sa dva metra bolje šutira.

88.minut gool- Strahinja Petrović 2:1. Djordjijevski je sve uradio sam, ušao na deset metara od gola, proturio loptu do Strahinje Petrovića, koji je iz okreta nekako uspeo da šutira, lopta se lagano, van domašaja ruku golmana Šćekića, otkotrljala u mrežu.

Značajna pobeda, stigla je, rekli bismo u "minut do dvanaest"! Iako su pirotski fudbaleri odigrali dobro u nekoliko mečeva, rezultata nije bilo. Previsok poraz u skoro ravnopravnoj igri s Grafičarem, nadigran je Kabel, dobro se igralo u Kragujevcu.  Pobeda, bila je neophodna da bi se napravila atmosfera za dalje utakmice.

OFK Žarkovo se predstavilo kao veoma dobra ekipa koja igra dopadljiv fudbal i koja će namučiti sve protivnike na njihovom terenu.

Posle svega kroz šta su fudbaleri Radničkog i ljudi u Klubu prošli, muke koje je imao Čelar da formira tim posle iznenadnih odlazaka, sve to zahtevalo je, konačno, da se desi nešto dobro.

Meč u Kragujevcu bio je uvod. Današnja utakmica je korak napred. Ono što se ranije nije desilo "pod Čelarom" moraće ipak da se dogodi. Do kraja prelaznog roka treba dodatan napor učiniti da se ekipa pojača. Ukoliko se to dogodi, smatramo da pirotski prvoligaš neće morati da strepi.

Novi trener Nikola Puača bio je u složenoj poziciji. Došao je u Pirot na tri dana pred utakmicu. Ako ne nečim drugim, doprineo je pozitivnom atmosferom i podsticanjem na agresivniju igru. Inače, naledio je Čelarov tim i njegovu igru ! Njegov "rukopis" tek ćemo videti.  


Dinamo 0 : 1 GFK Jagodina
Železničar (P) 2 : 1 Budućnost
GFK Dubočica 1 : 0 Trayal
Sloga (K) 3 : 1 Kolubara
Radnički (SM) 0 : 1 Loznica
RFK Grafičar 1 : 0 Zemun
IMT 0 : 1 Borac 1926
Radnički (P) 2 : 1 OFK Žarkovo
Kabel 1 : 1 Radnički 1923
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kabel 8 7 1 0 22
2 Radnički 1923 8 6 2 0 20
3 Kolubara 8 5 0 3 15
4 RFK Grafičar 8 4 2 2 14
5 Železničar (P) 8 4 1 3 13
6 Borac 1926 8 4 1 3 13
7 Budućnost 8 4 1 3 13
8 OFK Žarkovo 8 3 3 2 12
9 Loznica 8 3 3 2 12
10 GFK Jagodina 8 3 3 2 12
11 IMT 8 3 1 4 10
12 Trayal 8 3 1 4 10
13 Radnički (P) 8 3 1 4 10
14 GFK Dubočica 8 1 4 3 7
15 Zemun 8 2 1 5 7
16 Radnički (SM) 8 2 0 6 6
17 Sloga (K) 8 1 1 6 4
18 Dinamo 8 1 0 7 3