XS
SM
MD
LG

Fantazi: Pregled prvog kola

Moja ekipa

Iza nas je prvo kolo Premijer lige pa je red da sumiramo utiske i kada je Fantazi u pitanju.

MOJA EKIPA

U odnosu na ekipu koju sam imao u najav kola, na kraju sam napravio promjenu. Spomenuo jesam da ću umjesto Bednareka vjerovatno staviti Mičela. Ali, na kraju nisam to uradio. Vidio sam da Arsenalu fali dosta igrača u odbrani i znao sam da će Saliba ili Gabriel igrati. Šanse za pogodak su bile 50-50 ali sam nažalost pogršenog izabrao. Da sam stavio Gabriela, bio bi to sjajan ubod ali šta je tu je.

Na kraju sam skupio 71 bod. Rekao sam da mi je cilj prebaciti 60 bodova tako da sam zadovoljan, pogotovo jer sam promašio kapitena. Međutim, tu se pokazalo bitnim ono što sam u jednom tekstu pisao. Da bi neutralisali ludo kolo Salaha, Aube, KDB-a i tih velikih zvijeri, bitno je da ih imate što više i da na neki način pokrijete promašaj kapitena. Mene je to izvuklo jer sam imao Salaha pa je šteta duplo manja a opet i Auba je donio određene bodove. Međutim, Salah je donio 20 bodova sa bonusom a Obamejang sedam. Mada, imao je šansi i sigurno da je mogao još bar gol dati. A i generalno, da biram ponovo opet bih istog kapitena imao. Treći u vezi mi je bio Suček koji nije radio ništa. Na kraju je ušao sa klupe i Mekarti koji je donio dva boda kao i Suček.

Odbrana je bila dobra. Van Dajk je dao gol i donio je sedam bodova. Šest više od Arnolda i tri više od Robertsona što je bitno za mene jer imam najjeftinijeg od tog trojca. Bodove mi je donio i Sujunču jer očekivano nisu priili gol od Vest Broma. I Lasels je donio CS tako da sam i sa njim super prošao. Međutim, ostatak odbrane i nije bio nešto. Ramsdejl ni odbrana ni CS, Saliba nije igrao a najveći šok što Vinagre nije igrao jer je Fernando tek došao. Tu ću morati raditi neke korekcije ali bar na De Brujnea ne moram pucati transfer jer ga imam.

Napadači su donijeli bodove. Vilson gol i dva bonusa a Verner asistencija ali i neka lakša povreda. Ali cijenim da će biti okej.

PREDLOŽENI IGRAČI

Od predloženih igrača (Tomas, Saka i Mičel) samo je Mičel donio bodove. Isplati ga se forsirati jer je Van Anholt još dugo van terena. Mada, Palas i nema neki bajan raspored sada.

Sport DC portal liga

Što se tiče naše lige, prije svega nas raduje činjenica da je skoro 400 ljudi u ligi čime ova liga dobija na kredibilitetu. Što se tiče prvog kola, jedan takmičar je imao preko 100 bodova. Andrija Stanković sa svojim ??Winner Brooker'' timom je imao 105 bodova i drži lidersku poziciju.

Tabela lige

Moj tim je na 86. mjestu nakon prvog kola.

BITNE NAPOMENE

-Vilijan je bio impresivan u prvom meču za Arsenal i imao je tri asistencije. Znamo da je njemu kontinuitet uvijek bio problem. Sad, zavisiće od dosta stvari njegov učinak ali ako nemate Obamejanga, djeluje kao dobra opcija.

-Vinagre nam otpada kao jeftin ubod u odbrani Vulverhemptona jer kada sada nije krenuo, vjerovatno ni neće biti redovan. A i da bude nekad redovan, ne isplati se rizik jer imate igrača od 4,5 miliona koji će igrati.

-Njukasl mi se mnogo sviđa. Djeluje čak kao dobra opcija njihova tri igrača. Svakako se isplate i Vilson i Lasels jer su jeftini. A opet, u vezi se iz istih razloga isplate Hendrik i Sen Maksiman. Djeluje da moramo imati bar dva njihova igrača trenutno.

-Liverpul pokazao dosta defanzivnih slabosti i te slabosti su imali i u završnici prošle sezone. Možda će čak dugoročno biti dobro igrati bez njihove odbrane ali za sada ako nekog imate, držite ga još u timu. Prerano je da idete u takve rizike.

-Ne forsirati Totenhemov napad. Zaista očajno izgledaju.

Što se nekih mojih ranih planova tiče, sve će se svesti na promjene u odbrani. Dalas me baš vuče pogotovo jer Lids igra sledeću protiv Fulama. Dosta realan CS a opet, Dalas je dobar i u ofanzivnim zadacima i može neku asistenciju izvući. Svakako se rešavam Salibe ili Vinagrea a možda i obojice.