XS
SM
MD
LG

Samo sedam ekipa u igri

Jedinstvo i Mladost na kraju lanjskog okršaja u Radičeviću

Umesto prvog septembarskog vikenda, dva nižerazredna fudbalska kluba iz bečejske opštine, Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela i Mladost iz Radičevića, startovaće s prvenstvenom trkom nedelju dana kasnije. Liga „bez briga“, kako je mnogi nazivaju iz razloga što se iz nje nigde ne ispada, ove sezone broji sedam ekipa iz opština Bačka Topola, Bečej i Srbobran. Pored pomenutih iz bečejske opštine, igraju još Pobeda i Tomislavci iz istoimenih naselja, Slavija iz Novog Orahova, Sloboda iz Stare Moravice iz bačkotopolske i Mladost Radost iz srbobranske opštine. Zbog malog broja takmičara, uveden je trokružni sistem takmičenja, a u svakom kolu jedna ekipa će biti slobodna.

- U odnosu na minulu (ne)završenu sezonu, biće dosta promena, najavljuje predsednik i golman Jedinstva Tibor Ereg. Onima koji su nas u minulom periodu ostavjali na cedilu zahvalićemo se, iz Bajše smo se vratili Šandor Mihalec i ja, a sa nama su stigli Boris Drašković, Aristid Lačak i Zalan Tot, koji će dva puta nedeljno trenirati sa nama i isto toliko puta u Bajši. Reč je o igračima koji ne mogu da odgovore visokim zahtevima dosadašnjeg kluba, a kako vole fudbal doći će nama da pomognu. Imamo podršku nekoliko privrednika iz sela, Saveza sportova opštine Bečej i verujem da ćemo dostojno reprezentovati klub s dugom tradicijom.

Petrovosleci će ovih dana rasčistiti situaciju oko igračkog kadra, a traže i trenera, jer će se Dejan Kapriš ubuduće posvetiti radu sa decom 2009. i 2010. godišta.

- Akcenat u klubu stavljen je na mlađe kategorije i uz sistematski rad za nekoliko godina trebalo bi iz sopstvenog izvora da dobijemo igrače za seniorski pogon. To je proces koji zahteva strpljenje, ali je dugoročno isplativ, ispravno rezonuje Dejan Kapriš.

U Radičeviću je mirnija situacija. Niko nije otišao, niko nije, bar za sada, došao. Trener Milorad Kolundžija će, znači, sa starim snagama u novu sezonu.

- Treniramo i odigrali smo dve prijateljske utakmice. Od vojvođanskog ligaša Srbobrana izgubili smo rezultatom 0:3, a zabeležili smo pobedu istim rezultatom protv Pobede. Poznajemo ligu, očekujemo izjednačenu borbu i interesantne okršaje, prognozira trener „mladostaša“ Milorad Kolundžija.

U prvom kolu Međuopštinske lige Bačka Topola, Bečej, Srbobran, 13. septembra, Jedinstvo će gostovati u Staroj Moravici i igrati protiv Slobode, a Mladost putuje u Tomislavce. 


Pobeda 1 : 5 Mladost Radost
Budućnost 2 : 2 Eđšeg
Slavija 3 : 2 Jedinstvo
Sloboda 0 : 5 Mladost (R)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Tomislavci 8 7 0 1 21
2 Eđšeg 8 6 1 1 19
3 Mladost Radost 8 6 0 2 18
4 Budućnost 8 5 1 2 16
5 Mladost (R) 8 4 0 4 12
6 Slavija 8 3 0 5 9
7 Sloboda 8 2 0 6 6
8 Jedinstvo 8 1 1 6 4
9 Pobeda 8 0 1 7 1