XS
SM
MD
LG
03.09.2020 metaratings.ru

Nikolić: Imam simpatije za Rusku reprezentaciju, ali navijam za Srbiju

metaratings.ru

Glavni trener Lokomotive Marko Nikolić u intervjuu za metaratings.ru podelio je svoja očekivanja od utakmice Lige nacija između reprezentacija Rusije i Srbije.

"I Rusija i Srbija imaju veoma jake timove. Po mom mišljenju, oni su favoriti u grupi Lige nacija, gde takođe igraju Mađarska i Turska. Prilično dobro poznajem mađarsku reprezentaciju, pošto sam radio u ovoj zemlji u protekle tri godine.

Što se tiče reprezentacije Srbije, znam glavnog trenera, sportskog direktora, predsednika Fudbalskog Saveza zemlje, kao i igrače. U našem timu ima mnogo talentovanih fudbalera koji igraju veoma važnu ulogu u vrhunskim evropskim prvenstvima. U reprezentaciji Srbije ima i mnogo mladih i talentovanih igrača koji su, uprkos mladosti, već odigrali dovoljno mečeva na najvišem nivou u glavnim ligama Evrope. Srpski sistem treninga mladih fudbalera poznat je po tome što godišnje pruža mnoge igrače za vrhunske klubove.

Reprezentaciju Srbije u oktobru čeka meč plej-ofa prethodne Lige nacija - naš tim je osvojio grupu u Ligi C, a sada će igrati sa Norveškom u borbi za kartu za Evro 2020. Čini mi se da Srbija ima tim koji će se možda godinama nalaziti u osam najjačih timova na svetu.

Što se tiče utakmice sa Rusijom, želim da se Srbija dobro zabavi u Moskvi. Ruski tim je pokazao neverovatnu kampanju na Svetskom prvenstvu 2018. godine, plasirajući se u četvrtfinale. Sada je zanimljivo videti da li ekipa Čerčesova može da nastavi na isti način. Ruski tim ima iskusnog trenera. Čekam sjajnu utakmicu i žao mi je što će biti održana bez gledalaca.

Četiri igrača su delegirana iz Lokomotive u rusku reprezentaciju i veoma sam srećan zbog njih. Sada radim u Rusiji, pa imam simpatije za reprezentaciju, podržavam je. Ali u isto vreme sam iz Srbije, pa sam i navijač ekipe. Jedino što želim da obe ekipe imaju sjajnu igru i preskoče povrede. To je najvažnije “, - rekao je Nikolić.