XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Borisavljević pao u finišu poslednje etape na „Trci mira“

Miloš Borisavljević, juniorski reprezentativac kraljevačkog Metalca pao je na oko 300 metara do cilja poslednje, četvrte, etape junorske „Trke mira“ za svetski omladnski Kup nacija u okolini Terezina u Češkoj, ali se, na sreću nije povredio:

- Bio je u deset kada je počeo sprint kada je grupa pala – kaže selektor Saša Gajičić.- Prošao je bez težih posledica, ali je propustio priliku da se nađe na pobedničkom postolju i time kruniše dobru vožnju u dve poslednje trke Kupa nacija „Kroz Istru“ kada je bio 11. u generalnom i „Trci mira“. Luku Kotura iz Partizana je u trećoj etapi uhvatila vremenska rampa i nije startovao u četvrtoj. Treću etapu inače zovu „kraljevskom“ i veoma je teška. Borisavljević je stigao 31. sa 5,31 minut zaostatka, Aleksandar Mitić iz Partizana je bio 92, a Stefan Stefanović iz čačanskog Borca 97. U poslednjoj etapi slavio je Francuz Kovalski u sprintu, Aleksandar Mitić je došao sa prvom grupom, a Stefan Stefanović ispod minuta u drugoj grupi.

U generalnom plasmanu pobedio je Danac Eg ispred zemljaka Andersena i Rusa Aslanova. Borisavljević je odličan 31. sa 7,02 minuta slabijim vremenom. Na 98. mestu trku je završio Aleksandar Mitić, a na 101. Stefan Stefanović.