XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Biciklistima Metalca pet prvih mesta na trci „Oko Beograda - Delta tur“

Biciklisti kraljevačkog Mertalca zauzeli su pet prvih mesta na kraju trke „Oko Beograda – Delta tur“ koju je organizovao klub OBK Beograd uz sponzorsku podršku firme „Stevčević kompani“.

Posle dve etape u generalnom palsmanu slavio je kraljevački reprezentivac Aleksandar Milivojević u vremenu 3:21,27 časova, ispred drugova iz Metalca, čiji je trener spski selektor Radiša Gile Čubrić, Milanka Petrovića (+1,20 minut zastatka), Ljubomira Erca (+ 2,40), Marka Polumirca (+ 3,04) i Nemanje Vukovića (+ 3,07), dok je šesti bio Srđan Omaković (S tim Sombor) sa 3,42 minuta slabijim vremenom. Učestvovala su 53 vozača iz Hrvatske, BiH i Srbije.

U prvoj etapi od 18 km od Trga republike do vrha Avale, Milivojević je trijfumovao u vremenu 27,41 minut odsprintaviši druga iz kluba Miloša Stojanovića, dok je treće mesto pripalo najboljem srpskom reprezentativcu u planinskom biciklizmu Bojanu Đurđiću iz kragujevačkog Radničkog sa pet sekundni slabijim vremenom. Četvrti je stigao Marko Popović (Ris sajkling, Novi Sad) takođe reprezentativac u planinskom biciklizmu.

I u drugoj etapi na stazi od 110 km od Beograda, preko Pančeva, Kovina, Smedereva do Beograda (Rakovica) trijumfovao je Milivojević, u vremenu 2:53,46 časova ispred druga iz kluba Milanka Petrović koji je imao 12 sekundi zaostatka, dok je na trećoj poziciji Dejan Dolašević („Trka kroz Srbiju“) imao 53 sekunde slabije vreme. Četvri je stigao Branko Marković iz Partizana, peti Marko Polumirac i šesti Nemanja Vuković (obojica Metalac).

Milovejević je trijumfovao i u generalnom plasmanu brdskih ciljeva, pošto je bio prvi na Avali i Brestoviku i treći na Šugavcu. Drugi u ovom bodovanju bio je Srđan Omaković, zahvaljujući pobedi na Šugavcu, a treći Dejan Dolašević.