XS
SM
MD
LG

VBA u Premijer ligi, Notingem gubirnik dana

Foto: WBA

Fudbaleri Vest Bromvič Albiona plasirali su se u Premijer ligu. Ekipi Slavena Bilića bio je dovoljan bod u poslednjem kolu Čempionšipa.

Duel sa Kvins Parkom nije počeo dobro. Golom Meninga gosti su poveli. Ipak, Diangana donosi do poluvremena izjednačenje svom timu. U nastavak susreta VBA sjajno ulazi i golom Robinsona dolaze do preokreta. Ipak, talentovani Eze pogađa za 2-2. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

VBA se okoristio kiksom Brentforda. Da je tim Tomasa Franka savladao Barnsli, uspjeli bi ući u elitu. Ali ipak su pali pod pritiskom i izgubili sa 2-1. Gosti su poveli preko Stajlsa ali su domaći izjednačili preko Da Silve. Pobjedu svom timu donio je Oduor u završnici.

Pobjeda bi Barnsliju mogla donijeti opstanak jer je Vigan odigrao 1-1 sa Fulamom. Poveli su golom Mura ali je Roberts donio bod gostima. Pošto Viganu prijeti kazna od -12 bodova, Barnsli može ostati. Trenutno su 22. ali Vigan će sa minusom biti prvi ispod crte a Barnsli će ostati u ligi.

Fulam ide u plej of, baš kao i Kardif koji je sa 3-0 savladao ekipu Hala. ''Tigrovi'' su porazom potvrdili poslednje mjesto. Iz lige ispada i Čarlton koji je od Šampiona Lidsa igubio sa 4-0.

A gubitnik dana je svakako Notingem. Forest je ušao u poslednje kolo kao peti. Mogli su i uz minimalan poraz proći u plej of. Međutim, izgubili su od Stouka kući 4-1 a Svonsi je istim rezultatom dobio ekipu Redinga u gostima i ušao kao šesti u plej of. Forest je na kraju izvisio i završio je kao sedmi.

Parovi polufinala plej ofa su Brentford - Svonsi te Fulam i Kardif.